עושים סדר מה צריך להביא למנגל יום העצמאות?

יום העצמאות מתקרב ולא כדאי לחכות לשנייה האחרונה כדי ללכת לסופר. הכנו בשבילכם את רשימת הקניות המושלמת עם כל הדברים שאתם פשוט חייבים להכין במנגל שלכם

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/04/23 13:19 ג באייר התשפג

מה צריך להביא למנגל יום העצמאות?
צילום: shutterstock

יום העצמאות הוא לא סתם חג כמו שאנחנו מכירים, פסח, שבועות, וסוכות. מדובר בחג די חדש שלא הספיקו ליצור לו מנהגים בעלי מסורת עתיקת יומין, וכך יצא שהמנגל הפך למצווה הרשמית של החג, אחרי כמובן קריאת ההלל בברכה בתפילה ותליית דגל ישראל על המרפסת על החלון ועל חלון המכונית. 

הפעם נתרכז במצוות החג המרכזית אותה רוב העם מקיים באדיקות, הלא היא המנגל, או כפי שרבים וטובים עוד קוראים לו, "על האש". כדי לעשות מנגל טוב, צריך לדעת לבחור את הבשרים. לא נדבר על שיוש ועניינים של מביני עניין ,אלא על תפריט - מה כדאי שיהיה במנגל בכדי שאדם שיסיים את ארוחת החג יחוש שבע וטוב לב. 

קודם כל דואגים לילדים - נקנקיות

אז ככה. יום העצמאות הוא יום חופש, כך שמן הסתם ילדים יופיעו ויתרוצצו סביב המנגל. כידוע, ילדים פחות אוהבים לחכות לאוכל, ולמזלינו הם מעדיפים נקניקייה עם קטשופ וקצת צ'יפס מאשר סוכריות שייטל עם שומן כבש, כך שהמוצר הראשון שעליכם לרכוש הוא נקניקיות. בזמן שהילדים אוכלים נקניקיות התיאבון נפתח גם אצל המבוגרים, וכאן נכנס עניין הקבב. 

אם יש לכם קצת מקום על המנגל רצוי ואף כדאי לשים קצת ירקות. עגבניות, שום, פלפל חריף, ומי רוצה שלא יהיה חריף מדי שישים גם פלפל אדום לאיזון האירוע. במקביל רצוי לשים חציל או שניים, שיקבלו צריבה טובה מכל צד, להכנת חציל בטחינה שיעיף לכם את הדגל. את השום (שתקלפו אחרי שיוצא מהמנגל), העגבניה והפלפלים תקצצו יחד, עד שזה יראה כמו מטבוחה טובה. תוסיפו מעט שמן זית, פלפל שחור, מלח, קצת כמון, סחטו פנימה לימון, הכניסו לפיתה ועצמו עיניים. 

צילום: shutterstock

כך תכינו קבב טוב

בשביל להכין קבב טוב, צריך לבקש מהקצב בסופר בשר טחון עם קצת שומן. יש בשרים שהופכים את הקציצה העסיסית לטעימה יותר כך שמומלץ לבקש מהקצב לעשות מיקס בשרים של אנטרקוט אסאדו צלעות. רצוי שהבשר יהיה מעט שומני ככה לא יצאו קציצות יבשות ומבאסות. מי שאוהב רק בשר מוזמן פשוט להוסיף לבשר הטחון מלח, פלפל, לעסות אותו ולהכין קציצות. אם אתם אוהבים לשלב טעמים - פטרוזיליה קצוצה, שום קצוץ, בהרט וראס אל חנות, פלוס פלפל שחור ומלח, יהפכו את הקציצה הזאת למאמא מיה. 

אחרי שסיימנו עם הקציצות והילדים התפוצצו מהנקניקיות, זה הזמן להתחיל לפתוח את הארוחה, וגם כאן יש את המשחק הקבוע בין מנה לילדים לבין מנה למבוגרים. לילדים אנחנו נמליץ להכין כנפיים (אחרי שפירקתם אותם לשנים) ולמבוגרים לא תזיק פרגית מעניינת. התבלון לפרגיות ולכנפיים הוא בהחלט בעיני המתבונן, איך שאתם מדמיינים את העוף שלכם בשבת יכול לזרום גם על המנגל. קשה מאוד להרוס עוף על המנגל, זרמו.

צילום: shutterstock

למבוגרים בלבד

מכאן אנחנו מגיעים לשלב שהילדים מזמן לא מתעניינים במנגל והמבוגרים כבר מחכים לשלב האמיתי שלו והוא נתחי הבשר הטובים באמת. אז ככה, נתחי בשר מומלצים למנגל כזה הם כמובן האנטרקוט המסורתי, סינטה, שייטל ויש כאלה שיחמירו ויוסיפו גם צלעות כבש שהן מעדן בפני עצמו ומי שלא לוקח מפספס. לנתחים אלו לא צריך יותר מדי, מלח ופלפל וסגרתם את האירוע. אל תנסו להתחכם עם סילאנים למיניהם, אין צורך, לבשר יש טעם והוא באמת טוב.  

רשימת הקניות המלאה למנגל

  • מנגל 
  • פחמים 
  • נקניקיות 
  • כנפיים (בקשו מהקצב לפרק אותם לשניים ולנקות אותם)
  • פרגיות
  • בשר טחון  - אנטרקוט + צלעות \אסאדו או שילוב של השלושה אפשר לבקש לשדרג בשומן כבש (לא הרבה)
  • אנטרקוט
  • סינטה
  • שייטל 
  • צלעות כבש
  • עגבניות 
  • פלפל חריף
  • פלפל אדום 
  • ראשי שום שלמים 
  • חצילים 
  • שיטות להדלקת מנגל
  • נפנף

צילום: shutterstock