מצרכים ללזניה כשרה לפסח
- 3 כפות שמן זית
- 100 ג חמאה
- כפית מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 500 מל שמנת מתוקה
- 500 מל חלב
- 150 ג קמח תפוא
- 2 קופסאות שימורים של קוביות עגבניה
- 1/2 כפית מוסקט
- 1 חבילה של בזילקום
- 300 ג מוצרלה
- 200 ג פרמזן מגורד
הוראות הכנה ללזניה כשרה לפסח
- בסיר מחממים שמן זית וחמאה.
- מוסיפים את הקמח ואת התבלינים ומאדים תוך כדי עירבוב עד השחמה (הכל מתגבש, לא להילחץ).
- מוסיפים חלב ושמנת ועל אש בינונית מערבבים עם מטרפה בהקפדה עד שהכל מסמיך. לשים לב שלא נדבק בתחתית. מכסים בניילון ומקררים.
- מערבבים עם העגבניות החתוכות לרוטב חלק.
- בתבנית מניחים נייר אפייה ומורחים את הנייר ברוטב. מפזרים מצות בתחתית ויוצקים חלק מהרוטב.
- מפזרים עלי בזליקום מוצרלה ופרמזן וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
- אחרי שכיסנו את השכבה האחרונה דואגים להשאיר רוטב שיכסה את המצות שוב. ומפזרים גבינות.
- מכסים בנייר אפייה וסוגרים היטב בנייר כסף.
- אופים על 180 מעלות למשך 40 דקות.
- ניתן להחזיר לתנור לעוד 10 דק בלי כיסוי כדי שהגבינה תקבל צבע.
הכותב הוא שף עידו אלקיים, בעלי CONMIGO.