מאחורי הסינר השף של פורט לוקאל ביסטרו בקיסריה מגלה: "המלצרים אוהבים לאכול הכל"

השף של מסעדת הדגים בקיסריה חושף באיזו מסעדה הוא ממליץ לאכול, האם הלקוח תמיד צודק, ומה עושים כשמישהו מבקש להחזיר מנה, "אי אפשר לקלוע במדויק לטעם הספציפי של כל אחד"

שמחה ברנס שמחה ברנס, חדשות כיפה 11/09/22 11:01 טו באלול התשפב

השף של פורט לוקאל ביסטרו בקיסריה מגלה: "המלצרים אוהבים לאכול הכל"
נתי איבגי, צילום: דניאל לילה

הכירו את נתי איבגי, שותף פעיל ושף בפורט לוקאל ביסטרו בקיסריה, ביסטרו חלבי המתמחה בדגים. הוא בן 39, נשוי למיטל ואבא לדניאל ורוני. בתחום המטבח הוא עובד כבר 21 שנה, ואת מרב הניסיון צבר ממסעדות בארץ בנוסף לסטז' באיטליה ותאילנד. התפריט במסעדה מתבסס על מאכלים ים תיכוניים ומשתמש בחומרי גלם מקומיים, בנוסף לנוף המשקיף לים. 

 

איך נראה יום העבודה שלך?

מתחיל בשעה 09:00 בבוקר ומסתיים בסביבות 23:00 עם אחרון הסועדים.

מבשל בבית בזמנך הפנוי?

בתקופת הקורונה הייתי מבשל וגם כשמגיעים אורחים. בדרך כלל מרגיש לי חנוק במטבח הביתי, קטן לי מדי. לרוב אשתי המדהימה מבשלת לנו ביום יום ועושה את זה מצוין.

איך עובדים עם המשגיח במסעדה?

שיתוף פעולה מלא, שותפים לדרך ולהצלחה. אני מגיע מבית שומר מסורת עם מורשת דתית מכובדת מאוד, אז כללי הכשרות לא זרים לי. 

היה רגע שחשבת לעזוב הכל ולהתפטר?

היו כמה רגעים כאלה. מהר מאוד הבנתי שאני חי ונושם את המטבח, ולמרות הקושי, אין דבר שממלא אותי יותר מזה. 

אתה מסוגל לאכול במקומות אחרים?  

כמובן. לכל שף יש את הטאץ' שלו לחומר הגלם וזה מסקרן אותי מאוד. הכל פעם אנחנו מגלים עולם חדש בטעמים.

מסעדה נוספת- חוץ ממך כמובן- שתמליץ לאכול שם?

מסעדת דגים מצוינת באשדוד, פסקאדו. 

הנוף בקיסריה

הנוף בקיסריה צילום: דניאל לילה

הנזק הגופני הכי חמור בזמן העבודה? 

היו הרבה. הרמתי סיר עם מים שהרתחתי כדי להכין פסטה. נתקלתי עם הרגל בתעלת ניקוז, שמטתי את הסיר והמים ניתזו עלי. קיבלתי כוויה רצינית במיוחד על זרוע שמאל שגרמה לי לחופשת מחלה של שבועיים. 

הלקוח תמיד צודק?

מאוד תלוי. הלקוח בוחר להגיע למסעדה כדי לעבור חוויה מסוימת, ואם לא היה טוב אז כנראה שמשהו לא עבר טוב בין הציפייה לרמת השירות שהייתה בפועל. בדרך כלל כל הלקוחות יוצאים מרוצים. 

מה המלצרים הכי אוהבים לאכול?

בגדול, הכל. קוביות דג ים על טחינה ואורגולה, סשימי טונה אדומה עלי תבלין ירוקים פרי הדר ושקדים, טורטליני פולנטה. 

איך אתה מרגיש כשמישהו מחזיר מנה?

כל מנה עוברת ביקורת מנהל מטבח לפני שהיא יוצאת ללקוח. אנחנו לא מתפשרים על טיב חומרי הגלם. קורה לפעמים שהיד משחקת ביותר או פחות מלח, ואי אפשר לקלוע במדויק לטעם הספציפי של כל אחד. כשלקוח מחזיר מנה אנחנו טועמים כדי להבין מה קרה, ומציעים בחיוך מנה נוספת בלי שיחויב על המנה הקודמת. 

איזו מנה היית מוציא מהתפריט?

בקרוב מאוד אנחנו משיקים תפריט חורף ודברים ישתנו כמובן.

צילום: דניאל לילה