4 רעיונות לארוחת עשר של הילדים בבית הספר

שנת הלימודים כבר התחילה וכמו הורים רבים גם אתם ודאי מחפשים רעיונות מוצלחים לארוחת העשר של הילדים. המומחים של Beko מציעים לכם  טיפים להכנת קופסאות אוכל טעימות ומזינות שיעוררו את התיאבון

חדשות כיפה חדשות כיפה 11/09/22 11:21 טו באלול התשפב

4 רעיונות לארוחת עשר של הילדים בבית הספר
צילום: shutterstock

ארוחה בריאה ומאוזנת במהלך שעות הלימודים היא חשובה וחיונית מאד ליכולת הריכוז של הילדים. איזון נכון וגיוון של מזונות הם המפתח לארוחה בריאה שתספק לילדים את כל אבות המזון שהם צריכים ותספק להם את האנרגיה הדרושה כדי לעבור את יום הלימודים בצורה הטובה ביותר. כמובן שילדים לא אוכלים הכל, ולכן פעמים רבות אנחנו נדרשים למצוא פתרונות יצירתיים לארוחה בריאה, מאוזנת, וגם טעימה ומגוונת עבור הילדים. 

1. טבעי ואיכותי

מומלץ להחליף את החטיפים המתוקים והמלוחים בפירות העונה לצד חופן של אגוזי מלך, שקדים או אגוזי לוז המהווים את החלופה הטבעית, המזינה והמהירה ביותר לחטיף שעלול להיות מלא בסוכר. ככל שהפירות והאגוזים טריים יותר וטבעיים כך הם מכילים ערכים תזונתיים גבוהים יותר עבור ילדכם ומהווים מקור טוב לאנרגיה.

למרות הכיתוב "רכיבים טבעיים בלבד" על גבי בקבוקי המיצים שנמכרים במרכולים, מיצי פירות תעשייתיים לעולם לא יהיו בריאים כמו מיצים סחוטים מפרי טרי או מים. מיצים תעשייתיים עשירים בסוכרים, ולרוב עוברים תהליך בחום המשמיד את הוויטמינים שלהם. אם אתם חוששים שסחיטת מיצים תעייף אתכם ותגזול מכם המון זמן,  הגישו את הפירות שלמים או חתוכים.

אחת הדרכים המהנות ביותר להגשת פירות היא פירות חתוכים. באמצעות חיתוך הפרי ניתן ליצור מגוון של צורות. מומלץ לסדר את הפירות והשקדים וליצור פרצופים וצורות מיוחדת. בנוסף, ניתן לשנות את המרקם של הפירות ולהפוך אותם יחד עם השקדים או האגוזים לממרח טעים ומזין שניתן למרוח על לחם או לאכול עם כפית.

2. חמישה צבעים

אחד מהכללים להכנת קופסת אוכל שתהיה בריאה וטעימה היא לנסות לשלב לפחות חמישה צבעים שונים של ירקות ופירות בקופסה. לדוגמה, מלפפון ירוק, פלפל או עגבנייה אדומים, בננה צהובה, ענבים או זיתים סגולים וכדומה. כך תוודאו שהקופסה הצבעונית מכילה מגוון מספיק של מזונות ובו זמנית תגרמו לאוכל  להיות צבעוני ואטרקטיבי יותר בעיני הילדים. 

צילום: shutterstock

3. הכריך המוכר והאהוב עם טוויסט בריא

כריכים הם המרכיב הקלאסי בארוחות בית הספר משום שהם קלים להכנה ומשביעים. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להפוך את הכריכים לבריאים ומזינים יותר:

הדרך לכריך בריא ומזין מתחילה בלחם. חלקנו הגדול מעדיף לא להכין לחם בבית, ולכן מומלץ לקנות לחם ממאפייה ולוודא כי הוא מיוצר מקמח מלא אשר עבר תהליך התססה איטי. לאחר שבחרתם את הלחם הטוב ביותר עבור הילדים, מגיע החלק המהנה: המילוי! הימנעו ממוצרים מעובדים כמו ממרח שוקולד, רטבים מסחריים ונקניקים. אפשר להחליף אותם ברכיבים טריים וטבעיים כמו טחינה, ממרח אבוקדו, ממרח טונה, ממרח אגוזי לוז בהכנה ביתית, חביתה או גבינות דלות שומן.

צילום: shutterstock

4. חיתוך קטן – זה כל ההבדל

ילידם יעדיפו פירות או ירקות החתוכים לחתיכות קטנות, שיהפכו את חווית הארוחה לנעימה, בטוחה וכמובן מהנה יותר. על מנת להעשיר את החוויה של הילדים, אפשר להשתמש במגוון רחב של חותכנים לחיתוך הירקות והפירות בצורות שונות כמו ארנבים, לבבות, כוכבים ועוד. בנוסף, אפשר לרכוש קורצן לחם ייעודי שיסייע לכם לחתוך את הכריך לצורות שונות כמו, ארנב, דובי או חתול ואפילו לקשט את הלחמנייה בזוג עיניים שיהפכו את הארוחה לחוויה חגיגית ומהנה.

צילום: shutterstock