מתכון לשבת קציצות מופלאות ורכות בקלי קלות שיגרמו לכם לחסל את החלות

לקראת השבת הקרובה הכנו עבורכם מתכון פשוט לקציצות רכות ועסיסיות, כאלו שיגרמו לכם לאכול חלה שלמה לפחות. אז הפשילו שרוולים ופנו את המטבח, ארוחה חדשה וטעימה תוגש בקרוב לשולחן | בתאבון

תמר יהודאי 23/06/22 15:20 כד בסיון התשפב

קציצות מופלאות ורכות בקלי קלות שיגרמו לכם לחסל את החלות
צילום: תמר יהודאי

מצרכים:

חצי קילו חזה עוף טחון
150 גרם בשר טחון
בצל, גזר, קישוא,
2 תפוחי אדמה (1 לרוטב ו-1לקציצות)
פטרוזיליה וכוסברה
שן שום
ביצה
מקלות סלרי
לציפוי: ביצה, חצי כוס קמח, חצי כוס סולת

אופן ההכנה:

חותכים תפוח אדמה לקוביות ומבשלים בסיר עד למצב רך, מסננים ומועכים לפירה.
במקביל טוחנים בצל שלם ושן שום למרקם מחית
מגרדים גזר וקישוא ואחר כך קוצצים עם סכין.
קוצצים חצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה.
מניחים בקערה עוף+בשר טחון, ביצה יחד עם כל הירקות והעלים שקצצנו, מוסיפים את הפירה שהכנו, מתבלים בכף ראס אל חנות, מעט בהרט, רבע כפית כורכום, כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל, מעסים עד שיש עיסה חלקה ומניחים בצד.

צילום: תמר יהודאי

הרוטב:

3 בצלים פרוסים לרצועות
תפו"א חתוך לקוביות קטנות
כמה עלי מנגולד קצוצים גס בלי החלק הלבן
3 פרוסות שום חתוכות לפרוסות 
4 מקלות סלרי חתוכים גדול 

צילום: תמר יהודאי

מטגנים 3 בצלים למעט הזהבה, מוסיפים קוביות תפו"א, לאחר מכן מוסיפים את המנגולד, 3 שומים פרוסים ומקלות סלרי, מתבלים בכף סוכר חום, כורכום, מלח, ופלפל ומבשלים עד להקטנת הנפח של הירוקים, מוסיפים כוס מים וסוחטים מעט לימון, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש  לבישול של 20 דקות.

הקציצות: 

צילום: תמר יהודאי

חוזרים לקציצות. בקערה מערבבים קמח וסולת ביחד ומכינים גם קערה עם ביצה טרופה. מצפה כל קציצה בקמח-סולת ואז מצפה בביצה ומטגנת להזהבה קלה במעט שמן, אחרי הטיגון של כל הקציצות מוסיפים אותן לרוטב שמוכן ומבשלים על אש נמוכה עוד 30 דקות. 

הכותבת היא בעלת תואר ראשון באומנות ותואר בלימודי אחיות, משמשת כאחות בקהילה ואוהבת ליצור בבישול ואפייה.

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר