גלידת פירות או שמנת: כך תבחרו נכון את הקינוח המושלם לקיץ

מזג האוויר כבר חם והגיע הזמן להתפנק עם גלידה איכותית ומתוקה שתקרר את הגוף ותרענן את הנשמה. חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, מציגה מספר כללים חשובים שיעזרו לכם לבחור נכון בין סוגי הגלידות השונות 

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/05/22 14:14 כח באייר התשפב

גלידת פירות או שמנת: כך תבחרו נכון את הקינוח המושלם לקיץ
צילום: יחצ חלי ממן

1. גלידה המבוססת על פירות נקראת גם גלידת שרבט ומגיעה בטעמים שונים. שימו לב אם היא מכילה שומן או רק פירות. יש גלידות שרבט ללא תוספת סוכר והן עוד יותר דלות בקלוריות. חלקן עשויות להכיל רכיבי חלב וחלקן פרווה.

צילום: shutterstock

2. גלידות המבוססות על שמנת. לרוב הן בעלות מרקם כבד יותר ומכילות סוכר על כן לרוב בעלות כמות הקלוריות הגדולה ביותר.

3. גלידות על בסיס יוגורט. הן לרוב בעלות אחוזי שומן קטנים יותר לעומת גלידות אחרות אך חלקן עם סוכר וחלקן ללא תוספת סוכר אלא עם ממתיק מלאכותי.

4. גלידות פרווה. אומנם גלידות אלו לא מבוססות על מוצרי חלב או שמנת אך יכולות להכיל כמויות גדולות של שומן צמחי, לכן חשוב לבדוק ברשימת הרכיבים את הרכב הגלידה ולהסתכל בטבלה התזונתית אם יש בגלידה שומן או סוכר.

צילום: shutterstock

5. פרוזן יוגורט. לרוב בסיס היוגורט הוא בעל אחוזי שומן נמוכים. יש בסיס עם תוספת סוכר ויש כאלו שהן ללא סוכר (צריך לברר בגלידריה). מה שמספק את רוב הקלוריות בגלידות האלו הן התוספות שאנחנו בוחרים. במקום שוקולד מסוגים שונים, חלבה או סוכריות גומי, אפשר לפנק את הגלידה בפירות טריים, בתוספות של אגוזים שונים. אפשר גם בקוקוס מגורד, אבל במידה כמובן, ולהשתמש בכמות רוטב קטנה.

6. בבחירה בין הקרטיבים השונים הקיימים העדיפו קרטיבים פשוטים. הם לא גדולים, והם כן מאוד מתוקים, טעימים ומרעננים, חלקם ללא תוספות של סוכר על כן מכילים כמות קלוריות אמוד קטנה של  18 קק"ל ליחידה וחלקם  ומכילים 80 קלוריות ליחידה. לעומתם יש שלגונים עשירים מאוד שיכולים להכיל קרוב ל-300 קלוריות ליחידה. 

צילום: shutterstock

בהחלט אפשר לשלב בקיץ גלידה או שלגונים כחלק מהתפריט השבועי. תכננו את אכילתם. שבו ותיהנו ממנה כפינוק יומי שתכננתם לעצמכם מראש. כשאנחנו מקדישים למזון באשר הוא תשומת לב וקשב אנחנו נהנים ממנו יותר ולרוב שלא מתכננים, ואוכלים מהגלידה בספונטניות – אוכלים כמויות גדולות יותר.