קינוח מושלם לשבת - גלידת יוגורט ודבש

 הגלידה הזו היא הדבר הכי קל שתכינו, והיא קלילה ואוורירית אפילו בהשוואה למתכוני גלידה אחרים. ואם זה לא מספיק, תוכלו גם להוסיף לה כל תוספת שאתם אוהבים

חדשות כיפה אורי שניידר - קונדיטורית 30/07/20 13:21 ט באב התשפ

קינוח מושלם לשבת - גלידת יוגורט ודבש
גלידת יוגורט ודבש, צילום: אורי שניידר

חם, חם בחוץ. לפחות אצלי, כשחם, אני פשוט לא מסוגלת לחשוב על מאכלים כבדים. ותתפלאו לשמוע, גם לא על קינוחים כבדים. הגלידה הזו היא הדבר הכי קליל שתכינו, והיא קלילה ואוורירית אפילו בהשוואה למתכוני גלידה אחרים. המרקם שלה מזכיר את זה של הגלידה האמריקאית, רך ומלא באוויר.

החלטתי לזרום עם הרעננות שלה, ולהעניק לה טעם טבעי יחסית, של דבש עם קצת פיסטוקים זרויים למעלה, אבל אתם יכולים לערבב איתה כל טעם שתרצו ממחית, ממרח, או תוספת אחרת שאתם אוהבים.

והערה חשובה: גם אם אתם לא הולכים על טעם הדבש, אל תוותרו עליו - הוא שומר על הגלידה במרקם רך לאחר שהיא קופאת ומאפשר לה "להתגלגל" לכדורים עם כף גלידה.

 

מצרכים:

מיכל שמנת 250 מל'
גביע יוגורט 200 מל'
דבש לפי הטעם (מינימום שתי כפות)
תמצית וניל

מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מקפלים פנימה את היוגורט. מוסיפים דבש ותמצית וניל ומקפלים לקרם אחיד.

שופכים למיכל איחסון - עדיף שלא יהיה עמוק מידי, כדי שכל השכבות יקפאו בצורה שווה.

מקפיאים לשעתיים לקבלת הגלידה הכי קרמית, רכה ואוורירית שאכלתם! אם רוצים גלידה קפואה יותר, ממשיכים להקפיא לעוד שלוש שעות.

 

סרטון של אופן ההכנה:

 

 

למתכונים מיוחדים נוספים של אורי, היכנסו  וחפשו באינסטגרם Ori_schneider, טעים שם!