יום העצמאות 2022: זאת כמות הבשר שאכלנו בשנה האחרונה

מנתונים שמפרסם משרד החקלאות עולה כי כמות צריכת בשר הבקר בישראל לנפש, עומדת בממוצע על 19.6 ק"ג בשנה, גידול של 50% בתוך כשש שנים, זאת למרות ירידה מינורית בשנה האחרונה

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/05/22 16:09 א באייר התשפב

יום העצמאות 2022: זאת כמות הבשר שאכלנו בשנה האחרונה
אכילת בשר, צילום: pexels (mali maeder)

ערב יום העצמאות ה-74 למדינת ישראל, משרד החקלאות מפרסם היום (ב') את נתוני צריכת הבשר של אזרחי ישראל מהם עולה תמונה מפתיעה מאוד. מניתוח של החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות עולה כי כמות צריכת בשר הבקר בישראל לנפש, עומדת בממוצע על 19.6 ק"ג בשנה, גידול של 50% בתוך כשש שנים, ביחס לשנת 2015.

עוד עולה מהניתוח כי בשבוע העצמאות, ישנה עלייה של פי שלושה בכמות מוצרי "על האש" הנמכרת ברשתות השיווק בהשוואה לשבוע רגיל.

את הבשר הטרי שנצרך בישראל ניתן לחלק לשלוש קטגוריות עיקריות:
1. בשר טרי שנשחט בישראל (40%) - מקורו ברפת החלב (14%) ומייבוא עגלים חיים (26%)
2. בשר מצונן מייבוא (14%) 
3. בשר קפוא מייבוא (46%)

הבשר המצונן והבשר הקפוא, מגיעים לישראל לאחר שחיטה בחו"ל.

המחיר הממוצע ברשתות השיווק של ק"ג בשר קפוא עומד על כ-45.1 שקלים לק"ג בממוצע ובהתאם לחלקים השונים. לעומת זאת, מחיר הבשר המופשר עומד על כ-59.2 שקלים נכון לשנת 2021. מחירו הממוצע של נתח קדמי טרי ברשתות השיווק הוא 71.1 שקלים לק"ג.

לפי נתוני חברת "סטורנקסט", שנותחו על ידי החטיבה למחקר כלכלה ואסטרטגיה, בשנת 2021 חלה ירידה במכר הכמותי של הבשר הטרי (3%), כמו גם הקפוא (12%). מדובר בירידה שבאה לאחר עליות בהיקף הצריכה של 23% ו-11% בשנת 2020 לעומת 2019 (בהתאמה). זאת, ככל הנראה, בעקבות משבר הקורונה שגרם לעלייה בסך הקניות ברשתות השיווק בשנה זו.