לחמניות פרעצל

חדשות כיפה Miss Maple 30/11/09 00:00 יג בכסלו התשע

פרעצל, צילום: shutterstock
פרעצל, צילום: shutterstock

מצרכים

עבור כ - 25 לחמניות קטנות במשקל כ - 50 גרם האחת

רכיבים:

750 גרם קמח לבן

2 כפיות שמרים יבשים

3 כפות שמן קנולה

190 מ"ל (3/4 כוס + כף) חלב פושר - אפשר חלב סויה או מים.

190 מ"ל (3/4 כוס + כף) מים פושרים

1 כפית מלח

מלח גס, לציפוי לפני האפיה

1.5 ליטר מים

1 כף מלח

4 כפות סודה לשתיה

הוראות הכנה

1. מנפים קמח אל קערה גדולה. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב.

2. מוסיפים שמן, חלב, מים ואת כפית המלח ולשים כ-8 דקות, או עד שמתקבל בצק גמיש ורך, שאיננו דביק. אם מעט דביק במהלך הלישה, הוסיפו מעט קמח.

3. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים לתפוח במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).

4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים במשך דקה.

5. מחממים תנור ל - 200 מעלות.

6. מחלקים את הבצק לחתיכות שוות, מספרן יהיה לפי גודל הלחמניה שתעדיפו. צרים מהן לחמניות עגולות.

7. מניחים ללחמניות לתפוח תפיחה נוספת במשך כעשרים דקות עד חצי שעה.

8. מעט לפני תום התפיחה מביאים את המים, המלח והסודה לשתיה לרתיחה בסיר גדול.

9. מניחים בפנים מספר לחמניות בכל פעם (לפי רוחב הסיר שלכם) ומבשלים אותן דקה בכל צד. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה או במשטח סיליקון.

10. חורצים בעזרת סכין צורת X על פני כל לחמניה ומפזרים מעט מלח גס על גבי כל אחת מהן.

11. אופים כ - 20-25 דקות, או עד שהלחמניות מזהיבות

הערות

25 בערך

המתכון באדיבות מתכון מהבלוג One Fine Day, שעיבדה מתכון מאתר גרמני

כתבות נוספות