חלה לשבת פרשת שמות

משה פוגש בפרשה את הסנה הבוער , אז חלת השבת של חנה פנט היא חלה בצורת סנה. איך עושים את זה?

חדשות כיפה חנה פנט 07/01/21 20:46 כג בטבת התשפא

חלה לשבת פרשת שמות
חלה בצורת סנה, צילום: חנה פנט

השבוע מתחילים לקרוא בחומש שמות, פרשת שמות - הפרשה הראשונה בספר, פותחת פרק חדש בהיסטוריה של עם ישראל: יעקב, יוסף ואחיו כבר אינם, והמלך החדש שקם על מצרים מחליט לשעבד ולענות את עם ישראל, מתוך חשש שהם יהפכו לכוח צבאי וימרדו בו. בפרשה זו אנו נחשפים לדמותו של משה רבינו,האיש שיהפוך למנהיג העם, יוציא אותם ממצרים וייתן להם את התורה.
משה ,שגדל בבית פרעה, יוצא מן הארמון כדי לראות את אחיו הסובלים. הוא רואה מצרי המכה יהודי, מביט כה וכה וכשהוא רואה שאין איש הוא הורג את המצרי וטומן את גופתו בחול.  למחרת הוא פוגש בשני יהודים נצים, וכשהוא מוכיח אותם הם מתריסים לעברו: האם אתה עומד להרוג אותנו כפי שהרגת את המצרי? משה מבין שהרג המצרי התפרסם ומחשש לחייו הוא נמלט למדין.
שם הוא חוסה בבית יתרו, כהן מדיין, ומוצא את עצמו רועה את צאן חותנו יתרו.  באחד הימים הוא מוביל את הצאן למרגלות הר חורב (הר סיני). שם הוא מבחין במחזה מופלא: סנה הבוער באש אך האש לא אוכלת אותו. הוא מבקש להתקרב כדי לראות את המחזה המרתק, אך אז קורא אליו האלוקים מתוך האש ומצוה עליו להסיר את נעליו, "כי המקום אשר אתה עומד עליו אדמת קודש הוא".
החלה שלי השבת תהיה בדמות הסנה הבוער ואיננו אוכל

מתכון לחלת זעתר מקמח מלא:
רכיבים: 
1  ק"ג קמח מלא 70% (9 כוסות חד"פ של קמח) 
3  כפיות מלח 
5  כפות סוכר 
4  כפיות שמרים יבשים 
9  כפות שמן 
3  כוסות חד"פ מים חמימים 

לציפוי: 
ביצה 
פפריקה מתוקה בלולה בשמן
זעתר
   

אופן הכנה:

לשים את הקמח בקערה. 
להוסיף 5 כפות סוכר ולערבב. 
להוסיף 4 כפיות שמרים יבשים. 
להוסיף שמן ומים פושרים ולהתחיל ללוש. 
וכשהבצק מתחיל להתגבש, להוסיף 3 כפיות מלח ולערבב היטב. 
ללוש היטב, 10 דקות. 
להניח מגבת או ניילון על הקערה, להניח להתפחה:

 כשעתיים - שלוש מחוץ למקרר, עד שיכפיל נפח. או - אני מתפיחה מכוסה במקרר כל הלילה. 

אחרי ההתפחה במקרר או מחוצה לו. ללוש שוב, ולהניח שוב ל 30 דקות להתפחה קצרה נוספת. 

ללוש פעם שלישית, 

להדליק עכשיו תנור על חום  180 מעלות. 
לעבוד על משטח משומן
לקחת בכל פעם כדור בצק, לרדד אותו, לפזר זעתר,לקפל כמו מעטפה
לרדד, לפזר שוב זעתר, לקפל  ולגלגל לגליל 
לחצות כל גליל ל- 4, לגלגל לרצועה ארוכה ואחידה בעוביה


כדי ליצור את המבנה מכינים  צמות ארוכות ודקות בקליעה של שלוש רצועות  
משאירים גם כמה עיגולים למלא את המבנה
מתפיחים כשעה או יותר 
תלוי בקצב ההתפתחות של הבצק
מורחים את הצמות החיצוניות בפפריקה המעורבת בשמן
את העיגולים באמצע מושחים בזעתר
מורחים בביצה טרופה

ואופים בחום 170 מעלות כחצי שעה.


שבת שלום

 

מתוך הבלוג לאכול, לשנות, להנות