טור יין מיוחד לראש השנה

ראש השנה תשפ"א, זו הזדמנות חגיגית להכיר תודה על יינות ארצנו, ולציין לטובה את הטובים שבהם ובמחיר צנוע יחסית. חג שמח

חדשות כיפה ראובן כהן 15/09/20 13:11 כו באלול התשפ

טור יין מיוחד לראש השנה
צילום: סטודיו כיפה, יח"צ

סבתי מרים ז"ל נולדה באיראן לפני למעלה משמונים שנה, חיה בתנאי עוני בילדותה והתייתמה מאביה בגיל שש. על אף כל זאת, הגיעה ארצה, נישאה וילדה תשעה בנים ובנות, זכתה לעשרות נכדים ונינים. בראש השנה תש"פ ממש לפני שנה עלתה למרומים. בפיה של סבתי היה שגור הרעיון של הוקרת תודה על כל דבר, קטן כגדול. בכל שעה ביום היתה אומרת ומלמדת את שומעיה כי עלינו להכיר תודה לבורא עולם על כל דבר שקיבלנו בחיינו, גם על זה שיש לנו ספה לשבת עליה ואיננו נדרשים לשבת על הקרקע, או בגד להחלפה ליום המחרת מבלי הצורך לכבס בכל יום את הבגד שעל גופנו.

במבט זה של הכרת הטוב מידה של צניעות נכנס לראש השנה הקרוב תשפ"א. הנגיף העולמי לא מוסיף לתחושת הבטחון, ואין דבר טוב יותר מללמוד להכיר את היינות הצנועים והטובים שבארצנו. זו הזדמנות חגיגית להכיר תודה על יינות הארץ, ולציין לטובה את הטובים שבהם במחיר צנוע יחסית. 
 

וויט 2019, יקב טוליפ 

בשנת 2003 החזון של משפחת יצחקי נולד. יקב טוליפ הוקם מתוך אהבה גדולה ליין ואהבה ענקית לאנשים. השילוב בין יינות איכות לצד תרומה לקהילה הפך להיות סמן הדרך. צלע ההר בכפר תקוה, יישוב קטן ופסטורלי לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים, היה המקום הטבעי והמושלם להקמת היקב. המודל המרגש והמוצלח של העסקת חברי הקהילה ויצירת הפלטפורמה להשתלבותם בשוק העבודה כאחד האדם, יצר חיבור יוצא דופן, חזק, בלתי נפרד ושורשי.

וויט טוליפ הינו בלנד ייחודי של שני זנים: גוורצטרמינר וסובניון בלאן. הענבים בשני כרמים נבצרו באופן ידני והובלו בקירור ליקב. עם הגעת הענבים ליקב הם רוסקו , קוררו בעזרת מחליף חום והועברו מיידית לפרס הפנאטומי. כל זן נסחט  בנפרד ורק הנוזל החופשי הועבר למכלים. התירוש הותסס בעזרת שמרים מתורבתים המתאימים במיוחד לזנים ארומטיים. התסיסה נעשתה בטמפרטורה נמוכה ונמשכה כ-40 יום. בתום התסיסה עברו היינות שפייה ותהליכי הצללה וייצוב עדינים, כדי ל לפגוע בארומות הייחודיות של היין. באף ארומה של פרי טרופי ואשכולית, טעמים של גויאבה וליצ'י. ליין סיומת רעננה, מתאים לשתיה בכל עת. 75 ₪ 

וויט 2019, יקב טוליפ 

וויט 2019, יקב טוליפ צילום: רן הילל

 

 

איתן Assemblage 2017, יקב ברקן 

יין זה נקרא על שם "הר איתן", המהווה נקודת ציון בולטת בהרי ירושלים. גם היין מבציר 2017, למעשה נבצר כמעט כולו בכרם קריית ענבים, פרט למרכיב הפטי ורדו, אשר נבצר מכרם הנמצא בבית נקופה. כרם קריית ענבים פרוש על גבי טרסות של אדמת "טרה רוסה" אבנית, חלקן צרות וחלקן רחבות יותר, במעין אמפיתיאטרון טבעי ברכס שמעל לקיבוץ קריית ענבים, בגובה של כ- 700 מ'.היין מורכב מענבי מרלו, קברנה סוביניון, שיראז ופטי ורדו. החלקות השונות נבצרו בנפרד, כל חלקה במועדה, ויושנו בנפרד בחביות אלון במשך 12 חודשים. לאחר שלב ההתיישנות בוצע הבלנד והביקבוק, ללא זיכוך ולאחר סינון קל בלבד.
 
זהו יין רענן ופירותי. באף מציג ארומות פרי אדום רענן מלוות בנגיעות עשבוניות של אורגנו וטימין. אופי הפרי המובהק עטוף במעין עריסה תומכת של עץ אלון איכותי והארומות המלוות אותו - תבלינים מתקתקים, קפה קלוי, ונגיעות וניל כאילו מציגות את הפרי באור אחר, שלם יותר. טאנינים מורגשים, אך מעודנים, מלווים בחמיצות טובה ממשיכים לסיומת פירותית עם נגיעות שוקולד מריר וקצת קפה. כיף לשתות.  60 ₪ 

איתן Assemblage 2017, יקב ברקן 

איתן Assemblage 2017, יקב ברקן צילום: ברקן

 

 

מוסקטו לבן 2019, יקב רמת הגולן 

המוסקטו הינו יין צעיר בעל טעמים מתקתקים ובעבוע עדין המתאים לאקלים הישראלי והוא מיוצר מענבי מוסקט קנלי אשר גדלים בכרמי היקב הממוקמים בגולן. היין  עבר תסיסה קרה במיוחד אשר הופסקה בשלב מוקדם במטרה לייצר יין מתוק מבעבע קלות בעל חוזק כהל של 6% באופן טבעי. הבציר החדש הוליד יין עם ארומטיות ייחודית אשר אהוב בכל גיל ומתאים למגוון רחב של מאכלים. 35 ₪ 

שיראז Virtuoso 2018, יקב היוצר
יקב היוצר פיתח בשנים האחרונות מספר סדרות ברמות איכות ומחיר משתנות. עיצוב סדרת Virtuoso הינה ייחודית ושונה ולוקחת השראה מעולמות כלי הנגינה, עם בקבוק בעל צורה ייחודית המיובא ממפעל זכוכית בוטיק בצרפת ותווית המשלבת אלמנטים כמו הבלטות ופוייל זהב עדין המקנות לבקבוק מראה ייחודי ובולט על המדף. זו השניה מלמטה ביינות היקב, אך השיראז בולט באיכותו. ענבי השיראז מ​כרם בכפר תבור ומכרמי כפר קיש. אחרי קבלה וריסוק הענבים קוררו לביצוע השריה קרה ונשארו במגע עם הקליפות למשך כ 3 שבועות. היין יושן בחביות עץ אלון למשך 18 חודשים. 60 ₪ 

צילום: מוסקטו רמת הגולן

 

 

שרדונה ספרינג נווה מדבר 2019 , יקב רמת נגב       

אלון צדוק  הנו חובב יין מושבע שינק את אהבתו ליין מאביו שהיה מייצר יין בביתו. תחביב זה ליווה אותו שנים רבות כאשר אלון היה מטייל ברחבי הארץ וטועם יינות למכביר. נירה שזיהתה את חיבתו של אלון לעולם היין רכשה עבורו מתנת יום הולדת מקורית. היא שלחה אותו לקורס יין אצל יאיר היידו וברי ססלוב. אלון שנדלק על עולם היין המשיך בהשתלמות אצל יאיר מרגלית ולאחר מכן הגדיל לעשות ונרשם לקורס הכנת יין ביקב שורק. מהר מאוד אלון הבין שלייצר יין זה החלק היותר פשוט במשוואה, לעומת זאת שיווקו הוא סיפור אחר לגמרי. באותה התקופה השתדך אלון עם חברת שיווק קטנה. יינות יקב קדש ברנע שווקו ע"י חברת שיווק שהתמחתה ביינות בוטיק, החברה כשלה בשיווק היינות ואלון החליט לעשות מעשה. אלון גייס את כל בני המשפחה לצורך בניית העסק, וכך הוקם יקב הבוטיק המשפחתי הראשון בנגב - יקב קדש ברנע. 

סדרת נווה מדבר מנציחה את החדשנות והמקוריות של יינן היקב. בלנדים נפלאים של מבחר זני ענבים אשר נבצרו מחלקות שונות ברמת הנגב ובהר הנגב. הרכב:  100% ענבי שרדונה אשר שנבצרו בכרם "חלוצה" שברמת הנגב. זהו יין בגוון זהוב בהיר כמעט שקוף, אך עם טעמים מורגשים של תפוח, לימון, אננס. חמיצות רעננה, עמוק ומלא רבדים, חינני ובעל הרמוניה נהדרת בין מרכיביו. 79 ₪

צילום: שרדונה ספרינג

 

 

סירה גליל עליון 2019, יקב רקנאטי

שילוב של טרואר יוצא דופן וגידול מוקפד הביאו ליצירת יין ייחודי, כזה החושף את ריכוז הפרי וארומת התבלינים של זן הסירה, המלווה במבנה טאני רך ועגול. בשעות הבוקר המוקדמות נקלטו ביקב ענבי הסירה. לאחר הפרדת גרגרי הענבים ובתוספת מעט משזרותיהם עבר היין תסיסה עדינה ומבוקרת. טמפרטורות מתונות, הביאו לביטוי זני אופטימלי, לעושר הפרי, מורכבותו ולסגנון היינני האלגנטי אליו שואפים ביקב רקנאטי. ליין ארומת סירה אופיינית של סיגליות, לבנדר ופלפל שחור בליווי ניחוחות עץ אלון. 55 ₪ 

סירה גליל עליון

סירה גליל עליוןצילום: עומרי מירון

 

 

סירה 2016 , יקב רביב

לפני כמה שנים כתבתי על יקב רביב והייחודיות שלו , מוזמנים להיזכר. במשך השנים צברו אופיר ודינה ניסיון, ובכל שנה מוציאים יינות כמיטב המסורת והאיכות של היקב. השנה קיבלנו לטעימה סירה 2016  שנבצר מכרם רביב ביישוב נס הרים. היין מציג מאפיינים של דובדבן ופטל שחור, לצד ניחוחות עשן, אדמה ותבלינים. זהו יין אלגנטי בעל גוף מלא, המעניק סיומת מענגת וחוויית טעם מתמשכת. התיישן 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי, בוקבק ללא סינון. 80 ₪  

צילום: סירה רביב