קינוח מושלם לשבת - עוגת שוקולד כהה

יתרונות של עוגה נמוכה: יש בה מינון מושלם של קצת מכל דבר, קצת בסיס קראנצ'י, קצת קרם, קצת ציפוי, ככה שבכל ביס אתם מקבלים מכל העולמות. אז הפעם הבאתי לכם מתכון כזה בדיוק. לבריאות

חדשות כיפה אורי שניידר - קונדיטורית 03/09/20 12:19 יד באלול התשפ

קינוח מושלם לשבת - עוגת שוקולד כהה
עוגת שוקולד כהה, צילום: אורי שניידר

כולם אוהבים עוגות גבוהות לימי ההולדת שלהם, אבל בואו ואספר לכם על כמה יתרונות של עוגה נמוכה: יש בה מינון מושלם של קצת מכל דבר: קצת בסיס קראנצ'י, קצת קרם, קצת ציפוי, ככה שבכל ביס אתם מקבלים מכל העולמות. קל יותר לאכול אותה ולשנע אותה אל הצלחת. והכי חשוב - עם כמות השוקולד שבמתכון הזה, תרגישו פחות אשמה אחרי כל ביס של עוגה נמוכה, מאשר לו הייתם אוכלים פרוסה ענקית של עוגה גבוהה.

 

המתכון מתאים לעוגה בקוטר 18

לתבנית משפחתית גדולה (קוטר 24) יש להכפיל כמויות

בסיס שוקולדי:

100 גר' עוגיות שוקולד (אני השתמשתי בעוגיות "אמסטרדם", עוגיות שוקולד כהות עם הרבה קקאו שהמתכון שלהן הן טרנד כרגע ברשת)

50 גר' שוקולד

50 גר' שמנת

מחממים את השמנת והשוקולד במיקרוגל במשך דקה ובוחשים לגנאש חלק. טוחנים את העוגיות לפירורים, מערבבים עם הגנאש ומשטחים בתבנית. מקפיאים למשך עשר דקות עד להתייצבות.

 

מוס שוקולד עם תוספות:

250 גר' שמנת מתוקה

200 גר' שוקולד מריר

חופן תוספת לבחירה (אגוזי לוז מסוכרים, קורנפלקס, חטיפי "קליק" שבורים לחתיכות)

מחממים חצי מכמות השמנת המתוקה עם השוקולד במיקרוגל במשך דקה וחצי ובוחשים לגנאש חלק. את החצי השני של השמנת מקציפים לקצפת רכה (לא יציבה!)
 
מקפלים את הקצפת אל הגנאש באמצעות לקקן (רצוי בשתי פעמים). מוסיפים את התוספות ומערבבים. שופכים את המוס על הבסיס ומקפיאים למשך שלוש שעות.

 

 

למתכונים מיוחדים נוספים של אורי, היכנסו  וחפשו באינסטגרם Ori_schneider, טעים שם!

 

לטורים קודמים