קינוח מושלם לשבת - עוגות שוקולד חלב במילוי קרם תות

לקינוח של השבוע, מביאה הקונדיטורית אורי שניידר שילוב מעניין של שוקולד עם קרם תות. אם שוקולד במילוי תות הוא אהבת חייכם - אתם פשוט חייבים להכין אותו

חדשות כיפה אורי שניידר - קונדיטורית 13/08/20 13:15 כג באב התשפ

קינוח מושלם לשבת - עוגות שוקולד חלב במילוי קרם תות
עוגות שוקולד חלב במילוי קרם תות, אורי שניידר, צילום: עוגות שוקולד חלב במילוי קרם תות

יש ממתקים שאוהבים או שממש לא. לקטגוריה הזו נכנס, בין השאר, חטיף שוקולד החלב במילוי קרם תות. כמו שאתם מבינים - אני בצד שאוהב, אפילו מאוד. כשאני מכינה קינוחים עם פרי, חומר הגלם שהכי משתלב לי איתם מבחינת ההיגיון הוא השוקולד הלבן העדין והנייטרלי, אבל בקינוח הזה - דווקא שוקולד החלב משתלב בצורה מושלמת עם קרם התות, אולי בגלל ההיכרות המוקדמת עם החטיף האהוב. הקינוח הבא מורכב מעט, אבל אם שוקולד במילוי תות הוא אהבת חייכם - אתם פשוט חייבים להכין אותו!

 

עוגות שוקולד חלב אישיות במילוי קרם תות 

(המתכון מספיק לשתי עוגות קטנות בקוטר 10 ס"מ. לעוגה משפחתית אחת גדולה - יש להכפיל כמויות)

 

בסיס:

60 גר' פצפוצי אורז
60 גר' שוקולד חלב
שאריות ממחית התות (הסבר בהמשך)

ממיסים את השוקולד בפולסים של חצי דקה במיקרוגל, ומערבבים עם פצפוצי האורז ושאריות התות לתערובת אחידה. מחלקים לשתיים ומשטחים בתבניות.

 

שכבת קרם תות:

100 גר' תות קפוא / פירות יער קפואים
20 גר' סוכר
ביצה
50 גר' חמאה
2 גר' ג'לטין
10 גר' מים
כפית ליקר פרי כלשהו (רשות)

 

מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד.

מחממים במיקרוגל את התות הקפוא עד להפשרה (כדקה) ואז טוחנים למחית חלקה. אם אין אפשרות לטחון, אפשר למעוך במזלג. מסננים את המחית כדי להרחיק שאריות שלא נטחנו. 

בשאריות נשתמש כדי להוסיף לבסיס הקינוח קצת טעם פירותי - רשות.

מעבירים לסיר קטן, מוסיפים את הביצה והסוכר, טורפים ואז מחממים על הכיריים על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית מסמיכה מעט (מכסה גב של כף)

מורידים מהאש, ומוסיפים מיד את הג'לטין המוכן (אם המחית תתקרר - תצטרכו כבר להמיס אותו במיקרוגל כדי להוסיף אותו)

מוסיפים את החמאה וטורפים לקרם חלק. שופכים לתבנית או רינג קטנים יותר מהתבנית של העוגה ומקפיאים לשעתיים.

 

מוס שוקולד חלב:

125 גר' שמנת מתוקה א'
200 גר' שוקולד חלב
2 גר' ג'לטין
10 גר' מים
125 גר' שמנת מתוקה ב'

 

מערבבים ג'לטין עם מים ומניחים בצד ל-10 דק' עד לספיגה מלאה של המים.

ממיסים את שמנת א' עם השוקולד במיקרוגל במשך דקה וחצי ובוחשים לגנאש חלק. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל במשך 5 שניות ומוסיפים לגנאש. 

מקציפים את שמנת ב' למרקם יוגורט (נוזלי אך סמיך) ומקפלים אל תוך תערובת השוקולד. 

 

ציפוי גנאש שוקולד חלב:

200 גר' שוקולד חלב
100 גר' שמנת מתוקה

ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל יחד במשך דקה ומערבבים לגנאש חלק.

עוגות שוקולד חלב במילוי קרם תות, אורי שניידר

עוגות שוקולד חלב במילוי קרם תות, אורי שניידרצילום: אורי שניידר

 

 

הרכבה:

אחרי שמשטחים את הבסיס בתבנית, שופכים חצי מכמות המוס, לוקחים את דיסקית קרם התות הקפוא ו"מטביעים" אותה בפנים, ואז מכסים עם שארית המוס עד לכיסוי מלא 

מקפיאים למשך חמש שעות (רצוי ללילה). משחררים מהתבנית, פורסים ניילון נצמד על השיש, מניחים את העוגות מעל כוס הפוכה ושופכים מעליה את ציפוי השוקולד. אם רוצים - ניתן גם לצפות באמצעות כף.

הערה: אם אין לכם את האפשרות להכין את קרם התות בתבנית קטנה / רינג ואז להכניס לתוך המוס בשכבה נסתרת - תמיד תוכלו להכין את העוגה בתור עוגת שכבות. קודם מוס שוקולד חלב, ואז לאחר ההקפאה שלו, שכבת קרם תות.

 

למתכונים מיוחדים נוספים של אורי, היכנסו  וחפשו באינסטגרם Ori_schneider, טעים שם!

 

לטורים קודמים

 

 


 

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן