קינוח מושלם לשבת - עוגת במבה, נוגט ושוקולד

לכבוד השבת הקרובה, מביאה לכם הקונדיטורית אורי שניידר מתכון מיוחד לעוגה שעוד לא ניסיתם מעולם. היכונו לשילוב טעמים חדש, מקורי ומשובח במיוחד

חדשות כיפה אורי שניידר - קונדיטורית 23/07/20 12:51 ב באב התשפ

קינוח מושלם לשבת - עוגת במבה, נוגט ושוקולד
עוגת במבה, נוגט ושוקולד, צילום: אורי שניידר

בסדנאות לעיצוב העוגות שאני מעבירה, המשתתפים עובדים בצורה מאוד אינטנסיבית ומעשית על העוגות שלהם. בהתחלה הייתי מכינה לסדנאות כיבוד מפואר ומושקע, עד שהבנתי שהידיים שלהם לא פנויות להרים את כל זה, תוך כדי שהן מזלפות וצובעות, אז עברתי לחטיפים ונשנושים קלילים.

אחרי שבוע אינטנסיבי של סדנאות שבו ראיתי יותר מידי במבה, במבה נוגט ושוקולד עוברים לידי - אין פלא שהעוגה היחידה שהייתי מסוגלת להכין היא עוגה שמבוססת על הטעמים האלה! ובכלל, שילובי מתוק-מלוח בקינוחים הם הדבר כרגע אז נראה לי שהיא תתקבל אצלכם בברכה.

העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 20 ס"מ. ניתן להכין את העוגה בתבנית גדולה יותר, אך היא תצא נמוכה באופן משמעותי.

מומלץ להכין את העוגה ברינג לאפייה שמרופד בשקף ולא בתבנית, כדי שיהיה ניתן לשחרר אותה אל צלחת הגשה ולהציג את הדוגמא שמתקבלת בשוליים.

 

לבסיס:

200 גר' ביסקוויטים בטעם וניל שבורים גס
ארבע כפות חלב
שתי כפות מחית פרלינה (ניתן להחליף בנוטלה)

מערבבים את הביסקוויטים בחלב כדי שיתרככו ומוסיפים כף מחית פרלינה. מערבבים לעיסה אחת ומשטחים בתבנית

 

לשלושת המוסים:

מקציפים שני מיכלי שמנת מתוקה לקצפת רכה ומחלקים לשלושה חלקים שווים (כל חלק 166 גר' שמנת בקירוב)

 

למוס שוקולד

166 גר' שמנת מתוקה
160 גר' שוקולד מריר 

ממיסים יחד את השמנת והשוקולד במיקרוגל במשך דקה, ומערבבים לגנאש אחיד. כשהגנאש מתקרר מעט ואינו רותח, מקפלים פנימה 166 גר' שמנת מוקצפת. 

 

למוס נוגט

4 גר' ג'לטין
20 גר' מים

שופכים את המים על הג'לטין וממתינים כ-10 דק' עד שייספג. 

166 גר' שמנת מתוקה
שתי כפות גדושות מחית פרלינה (או נוטלה)

מחממים יחד במיקרוגל שמנת ומחית במשך חצי דקה ומערבבים לגנאש אחיד. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין המוכן במשך 5 שניות ומערבבים פנימה. לאחר מכן מקפלים פנימה 166 גר' שמנת מוקצפת.

 

למוס במבה (בוטנים)

4 גר' ג'לטין
20 גר' מים

שופכים את המים על הג'לטין וממתינים כ-10 דק' עד שייספג.

166 גר' שמנת מתוקה
שתי כפות גדושות חמאת בוטנים

מחממים יחד במיקרוגל שמנת וחמאת בוטנים במשך חצי דקה ומערבבים לגנאש אחיד. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין המוכן במשך 5 שניות ומערבבים פנימה. לאחר מכן מקפלים פנימה 166 גר' שמנת מוקצפת.

 

הרכבה:

מכניסים את שלושת המוסים לשקיות זילוף ומסלפים לסירוגין "כתמי" מוס בצורה אקראית בתוך התבנית עד שהיא מתמלאת לחלוטין. ניתן לקשט את החלק העליון באמצעות קיסם שמעבירים בין המוסים השונים ליצירת דוגמא כמו בתמונה.

ניתן לקשט בבמבה נוגט או בסוגי במבה שונים.

 

 

למתכונים מיוחדים נוספים של אורי, היכנסו  וחפשו באינסטגרם Ori_schneider, טעים שם!