קינוח מושלם לשבת - גלידות אישיות משני מצרכים בלבד!

אחרי שתכינו את הגלידות האלה, כנראה שלא תרגישו שום צורך לקנות שוב שלגונים יקרים בחנויות. הן יותר עשירות וטעימות, בלי חומרים משמרים, והכי חשוב - אתם יכולים לבחור את הטעמים בעצמכם

אורי שניידר - קונדיטורית
י בתמוז התשפ
,
02 ביולי, 2020 13:00
גלידות אישיות משני מצרכים בלבד, אורי שניידר

גלידות אישיות משני מצרכים בלבד, אורי שניידרצילום: אורי שניידר

אצלנו בשבת בבוקר אוכלים עוגה עם הקפה, אבל בצהריים - אוכלים גלידות על הספה תוך כדי שקוראים את העיתונים. אם תכינו את הגלידות האלה, כנראה שלא תרגישו שום צורך לקנות שוב שלגונים יקרים בחנויות. הן הרבה יותר עשירות וטעימות, בלי חומרים משמרים למיניהם, והכי חשוב - אתם יכולים לבחור את הטעמים בעצמכם!

אפשר להכין את הגלידות בתבנית "מגנומים" שניתן לקנות בחנויות המתמחות, אבל אם אין לכם תבניות ועדיין חשקה נפשכם בשלגונים יפים וסימטריים - יש לי פתרון בשבילכם. 

 

הכנות:

לוקחים ארבעה גלילי נייר טואלט או נייר מטבח.

גוזרים שקף או נייר אפייה כך שיתאים להיקף הגליל, ומשחילים אותו פנימה כך שיהיה צמוד לדפנות הגליל.

אוטמים באמצעות ניילון נצמד את תחתית הגלילים ומניחים על מגש (צפו בסרטון בקישור למטה לשלבים המדוייקים)

 

מצרכים ל-4 גלידות מושחתות מאוד:

250 גרם שמנת מתוקה

200 גר' חלב ממותק מרוכז (חצי מיכל)

מקציפים את השמנת עד למרקם סמיך (מרקם יוגורט). מוסיפים את החלב המרכז וממשיכים להקציף עד שהחומרים מתאחדים לתערובת תפוחה ועשירה אבל לא יציבה.

 

מחלקים את התערובת לארבע קעריות ומוסיפים לכל קערה תוספות:

לשלגון לוטוס - שתי כפות לוטוס

לשלגון פררו רושה - שתי כפות נוטלה

לשלגון קרם ברולה - תמצית וניל

לשלגון אוריאו - שלוש עוגיות אוריאו טחונות לפירורים

שופכים את הגלידה לתוך הגלילים, מניחים מקל על לאמצע הגובה ומקפיאים ללילה.

 

ציפויים לבחירה:

לוטוס מומס (מניחים צנצנת לוטוס בקערת מים חמים עד שהוא מתרכך)

ציפוי קרם ברולה - מצפים בשוקולד לבן מומס עם מעט שמן,מקפיאים ואז מפזרים סוכר מעל ושורפים באמצעות ברנר.

100 גר' שוקולד חלב מומס + כפית שמן

100 גר' שוקולד מריר מומס + כף אגוזי לוז גרוסים + כפית שמן

לאחר הציפוי מעבירים את הגלידות במקפיא עד להתייצבות. אוכלים ישירות מהמקפיא ונהנים מכל רגע.

 

צפו בתהליך:

 


 

למתכונים מיוחדים נוספים של אורי, היכנסו  וחפשו באינסטגרם Ori_schneider, טעים שם!


 

02.07.2020

1. שוקולד - פרי יער (תמר)

איך עושים שיהיה בטעם שוקולד - פרי יער

דווח על תגובה לא ראויה
02.07.2020

2. גליל של נייר טואלט????? (ליטי)

לא צריך הרבה דמיון כדי להבין איפה היה עד שהנייר שליפף אותו נגמר, ועכשיו ישמש כתבנית לגלידה שנאכל. יש תבניות מיוחדות לארטיקים שאפשר לקנות בפרוטות, אין שום סיבה להעביר את הגליל למטבח לשימוש נוסף.

דווח על תגובה לא ראויה
02.07.2020

3. גליל נייר טואלט? (אור)

גליל נייר טואלט??אווי ואויי

דווח על תגובה לא ראויה
03.07.2020

4. קפה ופיצופוצי שוקלד (דליה)

2 כפיות קפה נמס איכותי מומס
כף גדושה פיצפוצי שוקולד

דווח על תגובה לא ראויה
03.07.2020

5. ממממ.... (רותם)

אחרי הגליל נייר הטואלט כבר לא התרכזתי בכלום וגם גלידה לא מתחשק. יש מצב שזה מתכון לדיאטה?

דווח על תגובה לא ראויה
03.07.2020

6. בחלב המרוכז יש בדרך כלל חומרים משמרים אבל (עמית)

עדיין לא מצאתי פתרון טוב יותר לגלישה טובה.

דווח על תגובה לא ראויה
03.07.2020

7. כמה שמנת? (ורה)

דווח על תגובה לא ראויה
04.07.2020

8. זה ממש לא בריא (דנה)

גם שמנת מתוקה וגם חלב מרוכז מלאים בסוכר וE למינהם.

דווח על תגובה לא ראויה
09.07.2020

9. איך מורידים את הגליל? (שמנדריק)

לא הבנתי איך ומתי מורידים את הגליל. 28 שניות לסיום הסרטון יש גליל ופתאום הוא נעלם...

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

עמית בן יגאל ז"ל צילום: דובר צה"ל

בית הדין הצבאי: מעצר המחבל שרצח את החייל עמית בן יגאל הוארך עד להחלטה אחרת

קרא עוד