''על האש'' מתכונים למנפנפים ביום העצמאות

לקראת יום העצמאות, צרור מתכונים ועצות למנפנפים, בפינת המתכונים.

חדשות כיפה נירית 15/12/02 00:00 י בטבת התשסג

מתכון ל רוטב צ'ימצ'ורי - מדובר ברוטב דרום
אמריקאי שהולך מעולה עם בשר "על האש".
ישנן שתי גירסאות לרוטב:

הרוטב של "אל גאוצ'ו":
1 צרור פטרוזיליה מופרדת לעלים.
1 ראש שום קלוף ומופרד לשיניים.
1 בצל קלוף וחצוי.
1 גמבה נקיה מגרעינים.
1/2 כוס שמן.
1/4 כוס חומץ.
1/2 כפית מלח.
1/2 פלפל אדום נקי מגרעינים.
מעט אורגנו יבש.
אופן ההכנה: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים, ומגישים ליד הבשר.

רוטב ארגנטינאי:
צרור פטרוזיליה מופרד לעלים.
7-8 שיני שום.
אורגנו.
מלח ופלפל.
כפית פלפל אדום טחון.
1/2 כוס שמן.
מיץ מ- 2 לימונים.
אופן ההכנה: טוחנים את הפטרוזיליה והשום. מוסיפים את שאר התבלינים היבשים.
מוסיפים את השמן ומיץ הלימון. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.

והנה עוד מתכון המיועד גם הוא לברביקיו:

פרגית בחרדל:
1 פרגית.
8 כפות חרדל.
4 כפות שמן זית.
4-3 כפות שום קצוץ.
מלח ופלפל.

אופן ההכנה:
חותכים ומוציאים את עמוד השידרה בגב הפרגיתץ לוחצים ומשטחים את הבשר.
מערבבים היטב את כל שאר החומרים ומברישים את הרוטב משני צידי הפרגית.
מניחים על רשת צליה וצולים. מדי פעם מושחים שוב ברוטב החרדל.