אורז בטעם אחר

ללקק את השפתיים... וזה רק אורז..

חדשות כיפה C 22/09/03 00:00 כה באלול התשסג

החומרים:
1 בצל חתוך דק
3-4 שיני שום קצוץ דק
כ 10 משמשים מיובשים קצוצים
כוס אורז בדוק ושטוף
מעט תבלינים - מלח, פלפל שחור
סוכר כ 2 כפות, (לפי הטעם האישי - כי המשמש קצת חמוץ)
2 כוסות מים רותחים

הכנה:
לטגן את הבצל,
לאחר כמה דקות להוסיף את השום , אח"כ את המשמש, התבלינים והסוכר. לערבב.
להוסיף את האורז - לתת לו להיטגן עוד דקה שתיים תוך כדי ערבוב.
לשפוך 2 כוסות מים רותחים, לסגור את הסיר, להביא לרתיחה ולבשל כ 20 דקות.

נ.ב.
א. אפשר להוסיף גם צנוברים בשלב של טיגון הבצל השום והתבלינים. (אלא שזה מהווה בעיה כשיש ילדים קטנים בבית)
2. אפשר להמיס במים הרותחים אבקת מרק עגבניות לפני ששופכים אותם על האורז. (כחצי שקית קטנה של "נמס בכוס")


ו...ללקק את השפתיים.