8 טיפים תזונתיים לאכילת לביבות וזלילת סופגניות

גם אם החלטתם לתת ביס עסיסי בסופגניה בחנוכה ולא לשמור על הדיאטה, יש דרכים לעשות את זה בלי להגזים. שרה בר אשר נותנת לכם 8 טיפים חשובים, תודו לה אחר כך

חדשות כיפה שרה בר אשר 12/12/17 14:19 כד בכסלו התשעח

8 טיפים תזונתיים לאכילת לביבות וזלילת סופגניות
סופגניות - חג שמח! , צילום: shutterstock

  1. כדי לזכור את נס פך שמן הזית, רצוי להכין רטבים של שמן זית, או רוטב פסטו שמכיל שמן זית, ולתבל בהם סלטי ירקות. אפשר גם לקשט את הסלט בזיתים בכבישה ביתית. 
  2. מומלץ לאפות לביבות בתנור ולא לטגן לביבות בשמן עמוק. שנאמר: "אימי אפתה לביבה לי", ולא נאמר "אימי טגנה לביבה לי". וגם מומלץ שהבלילה של הלביבות תכיל שמן זית.
  3. שמה של הסופגניה נגזר מהתכונה העיקרית שלה, שהיא ספיגת שמן. כדאי למעוך את הסופגניה ולצפות בכמויות השמן העצומות שנחלצות ממנה. לכן, אם רוצים לצמצם את הנזק, אוכלים סופגניית מיני. אפשר כמובן לאפות סופגניות בתנור, רק שאז מפספסים את עניין הסופגניה ומקבלים עוגה נימוחה, או בריוש. 
  4. מי שחייב לאכול סופגניה בחג, ולא מסתפק ב "לראותה בלבד", כדאי שיאכל רק סופגניה אחת. רצוי לשמור את "שמחת הסופגניה" ליום האחרון של החג, כדי שיהיה למה לצפות... 
  5. חשוב לדעת שסופגנית הסופרמרקט מכילה ברוב המקרים רכיבים זולים. כך למשל היא מכילה ריבה עם צבעי מאכל ולא עם רכז פרי, והיא מגיעה אל הסופרמרקט ככדורים קפואים. לכן אם קונים סופגניה, רצוי שזה יהיה מקונדיטוריה איכותית.  
  6. אם כבר אוכלים סופגניה, אז אוכלים אחת שמזכירה את הטעמים של פעם, ולא אחת שמשמשת כמצע להררים של "שחיטות". בשביל ה"שחיטות" לא צריך את חנוכה, בשביל זה יש את הקינוחים באירועים ובבתי מלון. 
  7. תמיד אפשר לטגן סופגניות בבית, אבל איך שלא תהפכו בזה, זה בחיים לא יצא בריא. 
  8. המקור לסופגניות הוא בימי הביניים בגרמניה, לכן הרבה יותר מתאים וקשור לאכול סלט ירקות יווני עם שמן זית וזיתים. 

הנטורופתית שרה בר אשר, מרצה בנושאי: תזונה, תעשיית המזון ותוספי תזונה. Barasher@zahav.net.il 054-5493632