פק"ל חו"ל

איך מזהים דוס בשדה התעופה? לפי כמות המזוודות שהוא לוקח לטיול בן חמישה ימים. איזה אוכל מומלץ לקחת אם נמאס לכם מהמנות החמות והשימורים?

חדשות כיפה שרה בר אשר 24/07/14 21:30 כו בתמוז התשעד

פק"ל חו"ל
Shutterstock, צילום: Shutterstock

איך מזהים דוס בשדה התעופה? אז זהו שלא לפי כובע הקסקט, שהוא חובש באמצע הלילה. מזהים אותו לפי כמות המזוודות שהוא לוקח לטיול בן חמישה ימים. בדיקה ביטחונית שנעשית במזוודה, מעלה את הממצאים הבאים: מנה חמה, אבקות להכנת מרק אינסטנט ונקניקים מיובשים. אהה שכחתי, יש גם שימורי טונה, תירס אפונה וגזר. פירות וירקות כבר תקנו בחו"ל. אם וכאשר יהיה זמן ומקום בתרמיל. כמובן.

כשאחינו נהנים מהטעמים המקומיים, אתם מסתפקים באוכל הכי נחות. אם בארץ אתם מקפידים על כללים בסיסיים של תזונה בריאה, רגע סגירת רוכסן הצ'ימידן הינו גם רגע ההכרזה על "שוברים את הכלים ולא משחקים". רק שהאוכל הזה אולי התאים לימים שבהם ישראלים טסו פעם או פעמיים בחיים. אך, בימינו כשחוץ לארץ היא עניין לדקה ה -90, אז מה? כל כמה דקות תשברו את הכלים? מה עושים? להלן כמה דוגמאות:

חלב עמיד: מי אמר חלב עמיד והתכוון לחלב פרה? יש לכם בעיה עם חלב נוכרי? זה בגלל שאתם מתעקשים דווקא על הפרות שלהם. שתו חלב סויה עמיד. תתפלאו לגלות, שחלב עמיד תוצרת בלגיה נמכר בארץ במחיר של פי שניים. כך, שגם חסכתם, גם קיבלתם משקה בריא, וגם שתיתם משקה פרווה שחסך לכם את עניין החלב והבשר. אתם לא רגילים לטעם? תתרגלו כבר בארץ. הביאו מהארץ גרנולה, שימו בה חלב סויה, וסגרתם את עניין ארוחת הבוקר.

מנה חמה: מיזגו כוס בורגול דק, או עבה לתוך קופסת פלסטיק קשיח. מיזגו כוס וחצי של מים רותחים וסגרו את הקופסא. אל תתפתו מידי פעם לבדוק את המצב. תנו לנוזלים להיספג מעצמם בבורגול. אפשר לעשות את זה בבוקר בבית המלון ולצאת לטיול. תוך זמן קצר, הבורגול יהיה מוכן. קיבלתם כאן מנה של חיטה מלאה על כל הסיבים התזונתיים שבה, בהשקעה של אפס עבודה. תתבלו את הבורגול במלח עשבים ובשמן זית. תעשו את זה לפני שאתם סוגרים את הקופסא. זוכרים? אחרי שמוזגים את המים, לא כדאי לפתוח. אפשר להוסיף לבורגול ירקות. אלה שקניתם תוך כדי טיול. יש לכם כאן ארוחת צהריים בריאה, מזינה וכשרה.

מרק: ממילא הבאתם צ'ימידן נוסף בגלל הכשרות. אז למה שלא תשימו בו פלטה חשמלית קטנה? איך שאתם נכנסים לחדר במלון, מלאו סיר קטן עם כוס עדשים כתומות וחמש כוסות מים. את העדשים הכתומות לא צריך להשרות בלילה שלפני הבישול. לכן, הן מתאימות לטיול. לא מתחשק לכם לסחוב פלטה חשמלית? תכינו את זה עם מזלג חשמלי. גם טוב. תבלו בשמן זית, פפריקה מתוקה, כמון ומלח עשבים. תופתעו לגלות באיזו מהירות המרק יהיה מוכן. זכרו, חשמל עובד הרבה יותר מהר מגז. ואל תשכחו שזה הדבר הראשון שעושים כשנכנסים לחדר. יופי! גם ארוחת ערב יש לנו.

קרוואן: אם בחרתם באפשרות הזאת, שיחקתם אותה. כאן אתם נוסעים עם מטבח נייד. המטבח כולל מקרר, כיריים וכיור. מה רע? אתם יכולים למלא את הקרוואן בכמות של אוכל שמספיקה לשבוע. אפשר להביא מהארץ בשר ודגים ולהקפיא לכל הטיול. תוכלו להכין ארוחות טריות גם באמצע היום. גם כשיוצאים מאתר ונמצאים בחניון שלו. פשוט מעמידים סיר עם פסטה, מרק עם ירקות ואפילו קציצות עוף. תתפלאו באיזו מהירות הארוחות האלה מוכנות. מתברר, שילדים נטולי אינטרנט וטלוויזיה מגלים את כישוריהם הקולינריים דווקא בקרוואן. הערך המוסף הוא, שכשחוזרים לארץ, אפשר להזכיר להם שהם עדיין מוכשרים.

הכותבת היא נטורופתית וראש בית הספר "בריאה" לרפואה משלימה במכללת אורות ישראל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן