פינוקי חורף

לכבוד החורף הישראלי, שרה בר אשר מקדישה טור מיוחד לפינוקים הקטנים והמתוקים של החורף. תתפלאו: אין שום בעיה בקרמבו אחד בשביל הנשמה

חדשות כיפה שרה בר אשר 27/02/12 10:38 ד באדר התשעב

פינוקי חורף
peter pearson-cc-by-sa, צילום: peter pearson-cc-by-sa

קרמבו:

עגלת סופרמרקט ישראלית לא תהיה שלמה בחורף ללא קרטון של ארבעים קרמבואים. אם בחודשי הקיץ כל מקפיא שמכבד את עצמו הכיל קרטיבים צבעוניים. כעת רשימת הקניות בסופרמרקט כוללת לחם, ביצים וקרטון קרמבו.

מה יש בו ומה אין בו בקרמבו?

בקרמבו יש - קצף ביצים עם המון סוכר. ציפוי דקיק של שוקולד, לא מהאיכות הכי משובחת. כשכל זה נאחז בביסקוויט שספק גדול אם הייתם אוכלים אותו בנסיבות אחרות. הביסקוויט "מתקשט" ברכיבים כמו קמח לבן ושמן צמחי מוקשה. לא משהו! יחידה אחת של קרמבו מספקת 115 קלוריות, כ- 3% שומן ושפע של סוכר.

מה אין בו? אין בו צבעי מאכל. שזה יתרון גדול.

אין שום בעיה לקנות לילד או לכם, קרמבו אחד בשביל הנשמה. הבעיה מתחילה כשבבית ישנו באופן קבוע קרטון של קרמבו. בכל רגע נתון אפשר ל"הגניב" אחד לפה. כך כל החורף גם אתם וגם הילדים תאכלו קרמבואים בשרשרת. ואת המנגינה הזאת די קשה להפסיק. כשקרטון קרמבו נגמר ביממה אחת או שתיים, אתם בבעיה. ולא, אל תסיקו מכך שצריך לקנות כמה קרטונים כדי ש"יהיה". תסיקו מכך שאתם עומדים לקבל צורה של קרמבו.

בעיה נוספת עם הקרמבו היא, שהוא בכלל לא משביע. כך שאם אוכלים הרבה, זה אפילו לא מציק בבטן. אפשר לאכול בלי להרגיש. וכשמרגישים זה כבר מאוחר מידי. לסיכום, קרמבו זה טעים, חורפי ומאוד ישראלי. אך אל תשכחו! רק אחד! קרטון= אסון.

(צילום: hayouji-cc-by-nd)

שוקולד:

רק בשבילו שווה לחיות. אך הבעיה העיקרית איתו היא: ששוקולד משוחרר לא יוחזר. פתחתם חפיסת שוקולד, אין הרבה סיכויים שתרגיעו לפני שכל החפיסה תיעלם. ברור שאתם לוקחים רק קובייה אחת. בעצם שורה אחת. וסוגרים היטב את הנותר ברדיד האלומיניום. אבל אז השוקולד לא נעלב מכם. הוא פשוט מתחיל לדבר. הוא רוצה להתחמם מעט בפה שלכם. רק עוד קובייה אחת בעצם שורה. וזהו. אם אתם מאלה שמנהלים שיחות עם חבילת שוקולד, עדיף שלא תיכנסו לדיאלוג הזה בכלל. אל תתפתו למבצעים של 3+1. המבצעים האלה לא נועדו עבורכם. הם נועדו לבעלי לב חזק שיכולים להסתפק בקובייה אחת.

מה יש בו? יש בו אבקת קקאו, שמכילה נוגדי חמצון מסוג פלאבנואידים. וכן, ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין B2. אך זה כמובן תלוי בכמות מוצקי הקקאו שיש בשוקולד. מן המפורסמות הוא, שככל שהשוקולד מכיל יותר מוצקי קקאו - הוא יותר משובח. שוקולד לבן מכיל כמות מזערית של קקאו.

חוץ מזה, יש בו מעט לציטין. שחשוב להמון תהליכים בגוף. רק שכאן מקורו של הלציטין הוא מהשמן הצמחי ובעברית מהמרגרינה (שבתחילת דרכה הייתה שמן סויה). ויש גם שפע של סוכר או בגרסת הדיאט- ממתיק מלאכותי.

מה אין בו? אין בו צבעי מאכל. אלא אם הוסיפו לו עדשים או סוכריות צבעוניות.

דרך אכילתו: כן. יש דבר כזה! בלוטות הטעם שאחראיות על הטעם המתוק נמצאות בקדמת הלשון. לכן, כדי להצדיק את הקלוריות שהוא מספק, תמצצו את קוביית השוקולד כשהיא מונחת בקדמת הלשון. לפחות תיהנו!

שרה בר אשר, מרצה לתלמידים בנושא תזונה נכונה בבית הספר, באולפנות ובישיבות התיכוניות. כמו כן מרצה למורים ולהורים בנושא אורח חיים בריא.