הרמת כוסית לשנה החדשה

קבלו את המתכון הסודי ליין המתובל של עזרא הסופר. וגם: מתכון לעוגת דבש בריאה שתעשה לכם את החג

חדשות כיפה שרה בר אשר 03/09/13 11:50 כח באלול התשעג

הרמת כוסית לשנה החדשה
שרה בר אשר, צילום: שרה בר אשר

בימים אלה כשאתם עומדים נבוכים מול המדפים העמוסים ביינות, ומתלבטים בין כל השפע. בואו נהיה יצירתיים ונכין יין משובח ועתיק. את המרשם ליין כתב לא אחר מאשר עזרא הסופר בכבודו ובעצמו. את המרשם הוא כתב בארץ ישראל בשנת 457 לפנה"ס. היין מיועד כנגד קור וצינת חודש כסלו. מומלץ לשתות ממנו כוס אחת, פעם ביומיים לפני האוכל במשך כל חודש כסלו. רק שהיין הזה כל כך טעים שאפשר בהחלט לפתוח איתו את השנה החדשה.

יין מתובל

החומרים:

1 ליטר יין יבש מתובל

5 בדי מרווה רפואית

1 כף גרגירי פלפל שלמים (שחור, אדום וירוק)

1 כפית מסמרי ציפורן

2 מקלות קינמון

5 כפות דבש דבורים טהור

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

מרתיחים את המים עם בדי המרווה למשך 5 דקות. זורקים את בדי המרווה. מכניסים את גרגירי הפלפלים, מסמרי ציפורן ושברי מקלות קינמון לתוך שקית בד. יוצקים את היין לתוך קנקן זכוכית ומוסיפים לתוכו מרתח של מרווה ודבש. מערבבים היטב. מכניסים את שקית התבלינים לתוך היין ומניחים אותו במקרר למשך 3 ימים.

(המרשם מתוך הקורס: רפואת צמחים יהודית בהנחיית מר אברהם דהאן)

ובלי עוגת דבש, זה לא באמת נחשב שהכנתם ארוחת ראש השנה. לכן, הנה הגרסה שלי. העוגה הזאת בריאה וקלה להכנה:

עוגת דבש בריאה

החומרים (30 מנות):

1 כוס סוכר חום

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן סויה

3/4 כוס דבש

2 ביצים

3/4 2 כוסות קמח מלא

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית ציפורן

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חממו תנור אפיה לחום בינוני.

2. הניחו את כל החומרים במעבד מזון ותטחנו עד ליצירת עיסה אחידה.

3. הניחו ניירות אפייה על גבי שתי תבניות כיכר (אינגליש קייק).

4. צקו את התערובת לתבניות האפייה.

5. אפו, בטורבו, בחום בינוני כחצי שעה.

שתהיה שנה טובה ובריאה.

הנטורופתית שרה בר אשר, מייסדת וראש בית הספר "בריאה" במכללת "אורות ישראל", קמפוס אלקנה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן