סיגרים במילוי בשר מטורטיות

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/09/18 16:11 יא בתשרי התשעט

סיגרים במילוי בשר מטורטיות, צילום:  נטע חן ליבנה
סיגרים במילוי בשר מטורטיות, צילום: נטע חן ליבנה

מצרכים

1 כף שמן

1 בצל לבן גדול, קלוף

4 שיני שום, קלופות

500 גרם בשר בקר טחון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

3/4 כפית בהרט

1 קופסה רסק עגבניות מאסטר שף

1 חבילה טורטיות מקמח חיטה לבן מאסטר שף

שמן זית להברשה (בנדיבות)

שומשום לבן לעיטור

רוטב עגבניות:

1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות מאסטר שף

1 קופסת שימורים רסק עגבניות מאסטר שף

2 כפות רוטב צ'ילי חריף

מעט מלח

הוראות הכנה

חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות.

בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

מוסיפים שום ואת הבשר ומטגנים עד האש הכי גבוהה, תוך כדי ערבוב עם מזלג, עד שהבשר משנה את צבעו והופך לפירורים. חשוב לעבוד על אש גבוהה כדי שלא יווצרו נוזלים בתחתית הסיר.

מוסיפים מלח, פלפל שחור, בהרט ורסק עגבניות ומערבבים היטב. מבשלים עוד 5 דקות. אם נוצרו המון נוזלים מומלץ לסנן אותם החוצה. מצננים היטב.

מניחים טורטייה על משטח העבודה ושמים בחלק התחתון, אבל לא בקצה, פס מתערובת הבשר בנדיבות. מגלגלים למעין רולדה הדוקה.

חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות והבשר ומניחים כשהתפר של הטורטיות כלפי מטה בתוך תבנית מלבנית נמוכה.

מברישים בנדיבות בשמן זית, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות או עד שהטורטיות זהובות. מגישים חם לצד רוטב עגבניות.

רוטב עגבניות: מערבבים את כל המצרכים ומגישים לצד הטורטיות.

המתכון באדיבות מאסטר שף

כתבות נוספות