מצרכים
חצי כוס שמן זית,
בצל חתוך לקוביות,
4 שיני שום כתושות,
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ,
3 כוסות מים,
קופסת רסק עגבניות,
2 גזרים פרוסים לעיגולים דקים,
4 כפות זיתים ירוקים מגולענים פרוסים,
כף שטוחה אורגנו יבש,
4 כפות א´ מרק בטעם עוף,
רבע כפית פלפל שחור.
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות. מוסיפים את החצילים ומטגנים על להבה גבוהה תוך ערבוב כעשר דקות, עד השחמה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את המים ורסק העגבניות ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים 6 - 7 דקות. מוסיפים את הגזר ובוחשים (אם יש צורך אפשר להוסיף חצי כוס מים). אחרי חמש דקות מוסיפים את הזיתים, האורגנו, א´ המרק והפלפל. מכסים ומבשלים כשבע דקות. מכבים את האש. משאירים את המכסה סגור כדי שהתבשיל יספוג את הנוזלים. מגישים חם או קר.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן