פשטידת חצילים עם פטריות

חדשות כיפה אחת מל"ו 08/01/09 00:00 יב בטבת התשסט

מצרכים

750 גרם חצילים, מים, מעט מלח לבישול, קופסא קטנה פטריות קצוצות, או 300 גרם פטריות שמפיניון טריות, 2 בצלים גדולים, 2 כפות מרגרינה, אבקת מרק בטעם בצל או פטריות, 200 גרם גבינה מלוחה מפוררת, כף פטרוזיליה קצוצה, 3 ביצים, 2 –3 כפות פירורי לחם או קמח מצה, מלח, פלפל ומעט זנגביל, 110 גרם גבינה בטעם אמריקאי "מטע" מגוררת בפומפיה, 2 כפות חלב.

(הערה: לדעתי כדאי להוסיף גם מעט קמח תופח)

הוראות הכנה

הכנה: קולפים את החצילים, וחותכים אותם לקוביות קטנות. מרתיחים מים עם מלח ומבשלים בהם את קוביות החצילים עד שיתרככו (10 דקות). מסננים את החצילים. מקררים. ממיסים את המרגרינה ומטגנים בה את הבצל עד להיותו זהוב. מוסיפים את הפטריות המסוננות או החתוכות מטגנים ביחד עוד כחמש דקות. מקררים. טורפים בקערה את הביצים ושמים בה את הגבינה המלוחה, את הפטרוזיליה, את הפלפל ואת המלח, את הפטריות והבצל את החצילים ואת קמח המצה ובוחשים.

הערות

כתבות נוספות