מריטוצו קלאסי: לחמניית בריוש איטלקית במילוי מושלם

חדשות כיפה מחלבת יטבתה 04/01/23 17:09 יא בטבת התשפג

צילום: נמרוד סונדרס
צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

בצק

500 גרם קמח לבן

10 גרם שמרים יבשים

60 גרם סוכר לבן 

1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 9%

2 ביצים 

100 גרם חמאה רכה

קורט מלח דק

טיפת מחית וניל

קרם

2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%

1/2 כוס אבקת סוכר

1 כפית מחית וניל 

הוראות הכנה

מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח עם הסוכר והשמרים במשך דקה.

מוסיפים את השמנת לבישול, הביצים, הווניל, המלח והחמאה וממשיכים לערבל במהירות בינונית במשך 8-12 דקות, עד שנוצר בצק דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים.

כל חלק מכדררים לכדור ולבסוף יוצרים ממנו צורה מאורכת כמו לחמנייה.

מכסים את הלחמניות שיצרנו במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ-60 דקות נוספות.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ואופים בתנור במשך כ-20 דקות, עד שהן מעט משחימות.

מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת להקצפה עם אבקת הסוכר ומחית הווניל עד לקבלת קרם יציב.

פורסים כל לחמנייה לאורכה כך שקצה אחד עדיין מחובר וממלאים כל לחמנייה בהרבה קצפת.

משטחים בעזרת מרית את הקרם. בוזקים מעט פיסטוק גרוס במרכז ומגישים.

כתבות נוספות