קרפ ביתי

חדשות כיפה באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 10/08/22 15:06 יג באב התשפב

צילום: סטודיו טקה
צילום: סטודיו טקה

מצרכים

3 חלמוני ביצה

180 מ''ל חלב

180 מ''ל מים

125 גר' קמח

3 כפות סוכר

30 גר' חמאה מומסת

מעט מלח

חמאה לצורך שימון המחבת

הוראות הכנה

הכניסו את כל המרכיבים לקערה גדולה.

הקציפו למשך 1-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה. הבלילה אמורה להיות בעלת מרקם חלק וללא גושים.

כסו את הבלילה והניחו אותה בצד למשך כחצי שעה.

שמנו את המחבת בעזרת מעט חמאה ומזגו חלק מהבלילה, עד שתכסה את תחתית המחבת. זכרו שקרפ אמור להיות דק.

כאשר הקרפ מקבל צבע חום מוזהב, הפכו אותו לצדו השני בעזרת תרווד.

כאשר הקרפ מוכן, הוציאו אותו מהמחבת וחזרו על הכנת הקרפ עד לסיום הבלילה או עד שתכינו את הכמות הרצויה.

הגישו לצד פירות יער ופזרו אבקת סוכר.

כתבות נוספות