קרמשניט מקרם פטיסייר, תותים ותותי יער

חדשות כיפה 12/03/20 13:55 טז באדר התשפ

קרם שניט פטיסייר ופרחים ורודים מבצק סוכ, צילום: יחצ teka
קרם שניט פטיסייר ופרחים ורודים מבצק סוכ, צילום: יחצ teka

מצרכים

1 בצק עלים

125 גר' פטל

50 גר' שוקולד

2 כפיות חלב

סוכר

קוביות סוכר

עבור קרם הפטיסייר

500 מ''ל חלב

2 חלמונים של ביצים גדולות

6 כפות סוכר

40 גר' קמח תירס

1 כף תמצית וניל

עבור התותים ותותי יער

200 גר' תותים

3 כפות סוכר

חופן גרגירים של תותי יער

הוראות הכנה

נתחיל בקרם הפטיסייר

1. הכניסו את כל המרכיבים לקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל והקציפו אותם בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.

2. חממו את התערובת במיקרוגל למשך כ-3 דקות.

3. פתחו את המיקרוגל וערבבו את התערובת. חממו למשך כ-2 דקות נוספות.

4. הוציאו את התערובת מהמיקרוגל, ערבבו שוב עד לקבלת מרקם קרמי.

5. כסו את התערובת בניילון נצמד שימנע ממנה להתקשות והכניסו למקרר עד שתתקרר לגמרי.

6. אם תרצו שייווצר קרם בעל מרקם חלק, הקציפו בעזרת המיקסר כאשר התערובת מתקררת. שמרו בצד להמשך.

להכנת בצק העלים

1. חממו מראש תנור בחום של כ-200ºC.

2. פרסו את בצק העלים, ובעזרת מכשיר לחיתוך פסטה, תבנית עגולה או סכין, חתכו אותו ל-12 חלקים, 3 לכל קרמשניט, ודקרו אותם בעזרת מזלג.

3. סדרו את בצק העלים בתבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה, ועליו תפזרו מעט סוכר.

4. הניחו נייר אפייה על המגש הראשון והכינו מגש אפייה נוסף כמו הראשון (או בכל כלי שניתן להכניס לתנור). זה יגרום לבצק העלים להיות דק ופריך עד כמה שניתן.

5. אפו בתנור למשך כ- 20 דקות, או עד שבצק העלים יקבל צבע חום מוזהב (לא יותר מדי חום).

6. לאחר שהבצק מוכן, הוציאו מהתנור והכניסו למקרר.

המתכון באדיבות המותג Teka

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר