פנקוטה עם מרמלדת פירות אקזוטיים וקראמלבס שקדים

ט באייר התשפ
,
03 במאי, 2020
03/05/2020 12:30
פנקוטה עם מרמלדת פירות אקזוטיים וקראמלבס שקדים

פנקוטה עם מרמלדת פירות אקזוטיים וקראמלבס שקדיםצילום: איתיאל ציון

חלבי
חצי שעה- שעה
בינוני

מצרכים

לכ-10 מנות):

לפנקוטה:

1/2 כוס חלב

1 כפית דבש

3 גרם ג'לטין + 2 כפות מים קרים

200 גרם שוקולד לבן

250 גרם שמנת מתוקה 38%

לרוטב הפירות:

1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי של "פרימור"

350 גרם פירות אקזוטיים (פסיפלורה, אננס, מנגו, פיטאיה וכו')

2-3 כפות סוכר

לקראמבלס שקדים:

100 גרם חמאה קרה

100 גרם סוכר דמררה

100 גרם אבקת שקדים

100 גרם קמח מנופה

הוראות הכנה

להכנת הפנקוטה: משרים ג'לטין במים קרים עד שהוא מתקשה למסה. מרתיחים בסיר את החלב. לאחר רתיחה שמים את הג'לטין והדבש ומערבבים היטב.

שוברים את השוקולד הלבן לקוביות, מכניסים לחלב ומערבבים לאחידות. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם מוט בלנדר. מוזגים לכוסות עד לחצי גובה ומקררים במקרר.

להכנת רוטב הפירות: טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ובודקים אם יש צורך בתוספת סוכר.

להכנת קראמבלס השקדים: מערבלים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. קורצים מהבצק חתיכות קטנות (ניתן גם לגרד עם פומפייה) ואופים בתנור בחום של כ- 160 מעלות עד קבלת גוון זהוב.

להרכבת המנה מוציאים את הכוסות עם הפנקוטה מהמקרר ומוזגים בכל כוס שתי כפות מהרוטב. מפזרים למעלה מקראמבלס השקדים ומגישים.

המתכון באדיבות פרימור והשף קונדיטור מיקי שמו

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

למצולמות אין קשר לכתבה צילום: פלאש 90

חולת קורונה אובחנה באולפנת צביה באשקלון, מאות תלמידות ואנשי צוות יכנסו לבידוד

קרא עוד