שלגון רום ופירות

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/08/20 11:57 כ באב התשפ

שלגון רום ופירות, צילום: יחצ טקה
שלגון רום ופירות, צילום: יחצ טקה

מצרכים

(עבור 10 שלגונים):

500 גרם פטל

200 גרם סוכר

200 מ"ל מים

2 כפות מיץ ליים

40 מ"ל רום

הוראות הכנה

1. ראשית יש להכין את הסירופ, על מנת שיהיה מספיק קר בעת הכנת הקרטיבים.

2. מכניסים לסיר את הסוכר והמים, מניחים אותו על אש בינונית, מערבבים את התערובת עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.

3. הביאו את התערובת לכדי רתיחה ותנו לה להתבשל במשך כמה דקות על אש נמוכה.

4. הסירו מהאש ושמרו את הסירופ לאחר כך.

5. לאחר מכן, מעכו את הפטל וסננו עם מסננת, כדי לברור את הזרעים.

6. ערבבו את הפטל עם מיץ לימון, רום וסירופ קר.

7. ערבבו היטב את כל החומרים, מלאו את תבניות הקרטיבים ושימו אותם במקפיא לפחות למשך 12 שעות.

8. כדי לאכול אותם, שטפו את הצדדים של הקרטיבים מתחת למים חמים, כך שתוכלו להסיר את התבניות

המתכון באדיבות המותג Teka

כתבות נוספות