מוס שוקולד על עוגייה

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/02/20 12:11 ז בשבט התשפ

צילום: אמיר מנחם
צילום: אמיר מנחם

מצרכים

להכנת העוגיות לבסיס:

150 גרם אגו שוקולד מריר 60% כרמית

1 ביצה

כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה

50 גרם סוכר

חצי כוס קמח

קורט מלח.

למוס

300 גרם "אגו" שוקולד מריר 60 %

150 גרם שמנת מתוקה

300 גרם שמנת מתוקה

100 גרם חלבון ביצה

50 גרם סוכר

הוראות הכנה

להכנת העוגייה:

מחממים את התנור ל180 מעלות

במיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד את החמאה והסוכר עד שמתקבל יחד קרם חלק ורך, מוסיפים את הביצה ואת הווניל וממשיכים לעבד עד שזו נטמעת במלואה. מוסיפים את השוקולד ושוב מעבדים עד שמתקבלת מסה אחידה וחלקה ובשלב האחרון מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עד לקבל בצק דביק אך אחיד.

בעזרת 2 כפות רטובות מעט יוצרים "גושים" של בצק על תבנית לתנור מרופדת בנייר אפיה.

אופים 12-15

כשהעוגייה חמה יוצרים בעזרת רינג את גודל עוגיות השוקולד בהתאם לגודל הכלי בו מחליטים להגיש את הקינוח ומקררים כשעה במקרר.

להכנת המוס:

מחממים 150 גרם שמנת מתוקה ומוזגים על שהשוקולד

מחכים דקה ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש שוקולד חלק.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר וכאשר נוצר קצף יציב ומבריק מקפלים אותו לשוקולד.

מקציפים את השמנת עד לדרגת "פסגות רכות ומקפלים גם אותה למסת השוקולד.

יוצקים את המוס לתבניות רצויות, מעבירים להקפאה של 8 שעות לפחות .

מוצאים את הקינוחים מהתבניות ומזגגים .

הערות

מתכון שני סגדן

המתכון באדיבות כרמית

כתבות נוספות