מצרכים
140 מ"ל ( 1/2 כוס חלב+ 1 כף) חלב
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
4 יחידות חלמונים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
מקל וניל
10 גרם ג'לטין
50 גרם מים קרים
250 גבינת שמנת
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
הוראות הכנה
מכינים את מוס הגבינה: משרים את הג'לטין במים קרים, מרתיחים חלב וחצי מיכל שמנת מתוקה ומקל וניל.
מערבבים בקערת ערבוב את 4 החלמונים והסוכר ועורכים השוואת טמפרטורות.
מחזירים לסיר להמשך בישול על אש נמוכה תוך כדי עירבוב עד להסמכה קלה.
מורידים מן האש, מוסיפים את הג'לטין המושרה ומערבבים עד שנמס, מסננים ומצננים כ- 15 דקות ומערבבים עם גבינת השמנת.
מקציפים מיכל שמנת מתוקה לקציפה רכה ו"מקפלים" לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים ישירות ל- 12 כוסות הגשה עד ל 2/3 גובה ומקררים כשעה.
מרכיבים את המנה: מוציאים את כוסות מוס הגבינה מהמקרר, מקשטים בחטיפי שוקולד ומגישים.
המתכון באדיבות המתכון באדיבות ערוץ האוכל אפיק 28 ב-yes וערוץ 38 ב-HOTאוכל