מוס גבינה בכוסות עם חטיפי שוקולד - מיקי שמו

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/06/19 10:35 א בסיון התשעט

מוס גבינה בכוסות, מתוך אין כמו בבית- בערוץ האוכל- מתכון של מיקי שמו, צילום: נופר בוגנים
מוס גבינה בכוסות, מתוך אין כמו בבית- בערוץ האוכל- מתכון של מיקי שמו, צילום: נופר בוגנים

מצרכים

140 מ"ל ( 1/2 כוס חלב+ 1 כף) חלב

125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

4 יחידות חלמונים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

מקל וניל

10 גרם ג'לטין

50 גרם מים קרים

250 גבינת שמנת

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מכינים את מוס הגבינה: משרים את הג'לטין במים קרים, מרתיחים חלב וחצי מיכל שמנת מתוקה ומקל וניל.

מערבבים בקערת ערבוב את 4 החלמונים והסוכר ועורכים השוואת טמפרטורות.

מחזירים לסיר להמשך בישול על אש נמוכה תוך כדי עירבוב עד להסמכה קלה.

מורידים מן האש, מוסיפים את הג'לטין המושרה ומערבבים עד שנמס, מסננים ומצננים כ- 15 דקות ומערבבים עם גבינת השמנת.

מקציפים מיכל שמנת מתוקה לקציפה רכה ו"מקפלים" לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה.

מוזגים ישירות ל- 12 כוסות הגשה עד ל 2/3 גובה ומקררים כשעה.

מרכיבים את המנה: מוציאים את כוסות מוס הגבינה מהמקרר, מקשטים בחטיפי שוקולד ומגישים.

המתכון באדיבות המתכון באדיבות ערוץ האוכל אפיק 28 ב-yes וערוץ 38 ב-HOTאוכל

כתבות נוספות