קיש כרישה דל פחמימה

חדשות כיפה עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת 13/09/23 12:48 כז באלול התשפג

קיש כרישה דל פחמימה, צילום: צילום עצמי
קיש כרישה דל פחמימה, צילום: צילום עצמי

מצרכים

בסיס הקיש:

1.5 כוסות קמח שקדים (אופציה לכף נוספת)

1/2 כפית תבלין אבקת שום

1/2 כפית מלח

80 גרם חמאה מומסת

מצרכים לתערובת כרישה:

2 גבעולי כרישה פרוסים/קצוצים דק

1 גבעול כרישה פרוס לפרוסות בגודל בינוני (כ-1/2 ס”מ רוחב)

2 בצלצלי שאלוט

30 גרם חמאה

1/4 כוס מים

מצרכים למילוי:

3 ביצים

1 כוס גבינה צהובה קשה מגורדת, כמו למשל: צ’דר, גאודה, קשקבל או כל גבינה אחרת

2 כפות גבינת פרמז’ן מגורדת

1/2 כוס שמנת מתוקה/לבישול

1/2 כפית תבלין אבקת שום

1/2 כפית מלח

מעט פלפל

קורט אגוז מוסקט

1 כפית טימין

הוראות הכנה

1.לחמם תנור ל-180מעלות ולהכין תבנית אפייה עגולה/פאי, משומנת או עם נייר

אפייה (קוטר של 20-23 ס”מ).

2. בקערה בינונית מערבבים ביחד את קמח שקדים והתבלינים.

3. להוסיף באיטיות ובהדרגה חמאה מומסת, לערבב לעד ליצירת תערובת בצקית.

4. להעביר את הבצק אל התבנית ובערת הידיים לשטח אותו אל תחתית התבנית

באופן שווה, כך שהוא יטפס מעט בדפנות התבנית (כ-2 מ”מ גובה).

5. להכניס את הבסיס לאפייה לתנור למשך כ-10 דק’, עד לקבלת הזהבה קלה.

6. בזמן הזה נכין את תערובת הכרישה ואת המילוי של הקיש.

הכנה-תערובת כרישה:

1. במחבת סוטאג’ ממיסים את החמאה ומוסיפים את הכרישה שפרסנו דק (2

גבעולים) והשאלוט הפרוסים, להוסיף לתערובת את המים, לערבב ולכסות. לבשל על

אש נמוכה כרבע שעה, עד לריכוך והזהבה קלה של הבצלים.

הכנה-מילוי:

1. בקערה בינונית טורפים ביחד ביצים ושמנת.

2. להוסיף לתערובת תבלינים (חוץ מהטימין) וגבינות (חוץ מהפרמז’ן) ולערבב לקבלת

תערובת אחידה.

הרכבה:

1. להניח מעל הבסיס המוכן את תערובת הכרישה והשאלוט.

2. לשפוך מעל את תערובת הגבינות, השמנת והביצים.

3. להניח מעל את גבעול הכרישה הנוסף שפרסנו (לוודא שהוא “שקוע” מעט בתוך

התערובת).

4. לפזר מעל טימין ופרמז’ן.

5. להכניס לתנור לאפייה של 45-50 דק’, עד שהקיש מתמצק ומקבל הזהבה קלה מעל.

הערות

מתכון קיש כרישה דל פחמימה, ללא סוכר וללא גלוטן. כזה שיתאים לחגי תשרי עם
הירק שכל כך מזוהה עם ראש השנה.

כתבות נוספות