קיש בטטה ורוזמרין

חדשות כיפה משה2 13/07/04 00:00 כד בתמוז התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לבצק:

80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כוס קמח

1 ביצה

1/2 כפית מלח

למלית:

2 בצלים סגולים (או 1 ממש גדול) פרוסים

2-3 בטטות מאורכות, קלופות ומבושלות

1 כף רוזמרין קצוץ דק-דק

2 ביצים

1/2 מכל שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון חמאה, קמח ומלח ומעבדים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

3. במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים את טבעות הבצל כ-5 דקות, עד שמתרככות.

4. פורסים את הבטטות לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. טורפים ביחד ביצים, שמנת, רוזמרין, מלח ופלפל.

5. מרכיבים את הקיש: מרדדים את הבצק לעלה דק ומניחים על תבנית קיש (24 ס"מ). על קרקעית הקיש מפזרים בצל מטוגן ומעליו מסדרים יפה את עיגולי הבטטה. על הכל יוצקים את בלילת הביצים.

6. אופים כחצי שעה - עד שהקיש משחים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות