פשטידת בצל וזיתים שחורים

חדשות כיפה אחת מל"ו 20/12/06 00:00 כט בכסלו התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לבצק: כוס ורבע קמח,

מלח,

100 גר´ חמאה קרה, חתוכה לקבויות,

ביצה מעורבת בכפית מים.

למילוי: ½ ק"ג בצל,

3 כפות שמן זית,

2 עגבניות קלופות וקצוצות גס,

שן שום (אם רוצים),

פלפל שחור,

קופסת אנשובי בשמן זית,

50 גר´ זיתים שחורים מגולענים.

הוראות הכנה

הכנה: מכינים בצק: שמים את הקמח, המלח והחמאה במעבד מזון. מעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצה ומפעילים עד שמתאסף כדור בצק סביב הלהב. אם זה לא קורה אחרי כמה שניות מוסיפים עוד יטיפת מים. מוציאים מהמעבד. עוטים שקית ניילון ומקררים במקרר לפחות שעה. פורסים דק את הבצל, מטגנים בשמן זית תוך ערבוב, כדי שלא ישחימו. אפשר לכסות את המחבת. מוסיפים את העגבניות והשום הקצוץ, אם רוצים. מתבלים. מבשלים כעשרים דקות, עד שהמים מתאדים מהעגבניות. עורכים את הבצק לעלה דק ומניחים בתבנית שטוחה מסולסלת (תבנית פאי אפשרית). מניחים את המילוי על הצד, מסדרים פילה האנשובי על הבצק בשתי וערב. מניחים זיתים בין הריבועים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (200 מעלות) כ- 25 דקות ועוד כעשר דקות בחום בינוני (180 מעלות)

הערות

כתבות נוספות