פשטידת תפוחי אדמה

דובשניה 30/10/07 00:00 יח בחשון התשסח

פשטידה, צילום: שאטרסטוק
פשטידה, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

8 תפוחי אדמה מבושלים קלופים ופרוסים

1 חציל גדול

לרוטב:

4 עגבניות

1 בצל קצוץ+ 3 כפות שמן זית

קופסת רסק עגבניות קטנה

3 שיני שום

חצי כוס כוסברה קצוצה

כפית פפריקה אדומה מתוקה

כפית מלח

כוס מים רותחים

100 גר´ גבינה צהובה מגוררת

לרביכה

30 גר´ מרגרינה

כף קמח

כוס מים רותחים

30 גר´ גבינה צהובה מגוררת

הוראות הכנה

1. לפרוס את החציל לפרוסות דקות, לזרות מלח, להשהות 20 דקות , לשטף לייבש ולטגן , להוציא לנייר סופג.

2. לטגן את הבצל עם שמן הזית עד שישחים

3. להוסיף עגבניות ולהמשיך לטגן תוך מעיכת העגבניות.

4. להוסיף רסק, מים , שום וכוסברה ותבלינים להמשיך לבשל עוד כחמש דקות.

להכנת הרביכה:

להמיס את המרגרינה

להוסיף את הקמח , לטגן מעט ולהוסיף את המים הרותחים. לבשל עד שיסמיך.

הרכבת הפשטידה:

לשמן תבנית עגולה בינונית .

לשים שכבת פרוסות תפוחי אדמה,מעל לשים פרוסות חציל, על ה לשפוך רוטב

ומעל הרוטב לזרות גבינה צהובה.

להמשיך בסדר הזה: תפוחי אדמה, חציל , רוטב, גבינה צהובה. לסיים בשכבת תפוחי אדמה.

לשפוך מעל את הרביכה, ולפזר מעליה את

הגבינה הצהובה.

לאפות עד ישחים

הערות

4-6 סועדים בספר פשטידות של קובי בר יש פשטידת תפוחי אדמה עם ביצים קשות.אני "שפצתי" את הפשטידה על פי טעמי האישי.

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר