פפדרלה עם צלי בקר בבישול ארוך

חדשות כיפה 30/09/20 08:59 יב בתשרי התשפא

פפדרלה עם צלי בקר בבישול ארוך, צילום: אנטולי מיכאלו
פפדרלה עם צלי בקר בבישול ארוך, צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים

500 גרם פסטה פפרדלה "ברילה"

נתח כתף בקר במשקל כ-1/2 1 ק"ג חתוך לקוביות (אפשר להשתמש גם בשפונדרה או פלאש-פילה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים גס

1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

4 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות

10 שיני שום שלמות

2 גבעולי טימין

2 עלי דפנה

2 כוסות יין אדום

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר רחב וגדול (רצוי סיר מברזל יצוק, שיכול להיכנס לתנור), מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל ומטגנים את נתחי הבקר כמה דקות מכל צד, עד שהם משחימים. מוציאים ושומרים בצד.

2. מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים כמה דקות עד שהירקות מתרככים והבצל זהוב.

3. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את שיני השום, הטימין ועלי הדפנה. יוצקים את היין כך שרק יכסה את המרכיבים (אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים) ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 3 שעות, עד שהבשר רך. ניתן גם להכניס את הסיר לתנור ולאפות במשך 3 שעות בטמפרטורה של 150 מעלות.

4. בסיום הבישול מפוררים את הבשר בתוך הרוטב (בעזרת מזלג) ומבשלים עוד 10 דקות.

5. מבשלים את הפפרדלה לפי ההוראות שעל האריזה.

6. מערבבים את הפסטה עם הרוטב החם ומגישים

המתכון באדיבות המותג ברילה

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר