עוגת קרם יוגורט ורימונים ללא גלוטן, ללא סוכר ודל פחמימות

חדשות כיפה עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט 30/03/23 13:54 ח בניסן התשפג

צילום: עדי גבירצמן
צילום: עדי גבירצמן

מצרכים

2.5 כוסות קמח שקדים

1/3 כוס ממתיק

1/4 כוס חמאה מומסת

1 ביצה

לקרם יוגורט מתקתק:

1.5 גביעים של יוגורט/300 גרם

מיכל שמנת מתוקה /250 גרם

2 כפות ממתיק אבקת סוכר/30 גרם

2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר /30 גרם

1 כפית אבקת ג'לטין/15 גרם

2 כפות מים/30 גרם

1.5 כוס גרעיני רימון

הוראות הכנה

הכנה לבסיס + שטרויזל:

1. לחמם תנור ל-C180.

2. בקערה בגודל בינוני לערבב רכיבים יבשים.

3. להוסיף לתערובת היבשים את החמאה ולערבב היטב.

4. להוסיף לתערובת את הביצה ולערבב עד ליצירת תערובת בצקית (התערובת רטובה מעט).

5. לחלק את התערובת בין 2 תבניות עם נייר אפייה - 2/3 תערובת בתבנית אחת (בסיס) ו-1/3 תערובת בתבנית שנייה (שטרויזל).

6. להכניס את שתי התבניות לתנור לאפייה של כ-20 דק', עד לקבלת הזהבה קלה.

7. את התבנית שיש בה 1/3 מכמות הבלילה לשים לצינון של 20 דק' ואחרי כן לפורר ביד/עם מזלג לתערובת פירורית/שטרויזל. את התבנית השנייה להניח בצד עד להכנת הקרם יוגורט והרכבת העוגה.

הכנה-קרם יוגורט:

8. בכלי קטן שמים את האבקת ג'לטין עם המים ומערבבים עד להיטמעות הג'לטין במים. מניחים בצד ל-10 דק'.

9. בקערת מיקסר עם וו בלון, מקציפים את כל המרכיבים של הקרם (למעט הג'לטין) כ-2-3 דק' על מהירות גבוהה עד להתייצבות.

10. ממיסים את הג'לטין במיקרו כ-30 שניות עד להמסה מוחלטת.

11. עושים תהליך השוואת טמפרטורה: לוקחים בערך כוס מקרם היוגורט ומכניסים למסת הג'לטין החמה תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים מיד לקערת המיקסר עם הקרם יוגורט ומערבבים על מהירות בינונית במשך 1-2 דקות עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה.

הרכבה של העוגה:

12. מניחים כחצי מכמות הקרם יוגורט מעל שכבת הבצק הפריך.

13. מפזרים מעל כוס גרגירי רימון בפיזור שווה ככל הניתן.

14. יוצקים מעל את המחצית השנייה של הקרם ומיישרים.

15. מכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

הכנה-קצפת והגשה:

1. בקערת מיקסר (אפשר גם ידני) מקצפים שמנת מתוקה ביחד עם ממתיק עד לקבלת קצפת.

2. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר (לא חובה שיהיה צנתר, אפשר לזלף גם בלי).

3. לזלף באופן שתרצו מעל העוגה (תשאירו מקום לתוספות הקישוט הנוספות שלכם במידה ויש).

4. במידה והכנתם שטרויזל, תפזרו אותו ביחד עם גרעיני הרימון הנותרים לפני העברת העוגה למקרר לשעה.

*מומלץ לפרוס עם סכין חדה (לא משוננת) שנשטפה במים חמים/רותחים.

כתבות נוספות