עוגיות שיבולת שועל, שוקולד ופירות

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/08/20 12:36 ה באלול התשפ

עוגיות שיבולת שועל, שוקולד ופירות, צילום: חגי לפלר
עוגיות שיבולת שועל, שוקולד ופירות, צילום: חגי לפלר

מצרכים

לכ-25 עוגיות

1/2 כוס (50 גרם) פתיתי שיבולת שועל עבים "סוגת"

1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח כוסמין מלא "סוגת"

1/2 כפית סודה לשתיה "סוגת"

1/2 כפית אבקת אפיה "סוגת"

1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים

1/3 כוס תותים מיובשים או חמוציות

1/3-1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר דמררה קלאסי "סוגת"

1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס פירות טריים, חתוכים לקוביות (דובדבנים, שזיפים, תותים וכדומה)

לקישוט:

חופן שוקולד צ'יפס

מעט מלח גס

להגשה (לא חובה):

50 גרם שוקולד מריר מומס

הוראות הכנה

רבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח, סודה לשתיה ואבקת אפייה. מוסיפים אגוזים, תותים מיובשים ושוקולד צ'יפס ומערבבים.

2. בקערה נפרדת מערבבים שמן, סוכר, רסק תפוחים ותמצית וניל, לתערובת אחידה. מוסיפים את הפירות ומערבבים בעדינות.

3. מעבירים בכל פעם שליש מהחומרים היבשים לקערה של החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. מכניסים למקרר ל-15 דקות עד חצי שעה.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו).

5. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים עוגיות שטוחות בקוטר של כ-4 ס"מ. מסדרים אותן בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משבצים בכל עוגייה עוד 2-3 שוקולד צ'יפס ומפזרים מעט מלח גס.

6. אופים 8-12 דקות - מוציאים מהתנור כשהשוליים מזהיבים ואפויים אבל המרכז עדיין רך (העוגיות ימשיכו להתגבש מחוץ לתנור). מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר ואם רוצים מזלפים על העוגיות שוקולד מריר מומס.

7. מאחסנים בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר עד שבוע.

המתכון באדיבות אורי שביט עבור "סוגת"

כתבות נוספות