מופלטה

מיצמיצ 25/04/08 00:00 כ בניסן התשסח

מופלטה, צילום: שאטרסטוק
מופלטה, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

1 ק"ג קמח רגיל-

2 כפיות מלח

3 כפות שמן רגיל

500 מ"ל מי ברז

הוראות הכנה

לנפות קמח לקערה גדולה , להוסיף שמן ומלח , להוסיף את המים . כל הכמות.

ללוש בידיים או במיקסר.

ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות.

הבצק שיתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה . לא דביק. אם דביק מדי, אפשר להוסיף קמצוץ קמח.

להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות.

לחלק לשלושה כדורים. כל כדור לגלגל לנקניק, לחתוך עם סכין . או לתלוש חתיכות בגודל של כדור פינג פונג.

לכדרר בצק לכדור חלק.

את כל הבצק לכדרר, להניח בתבנית אפיה או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם או . שאפשר לחלק לשני כלים.

לכסות ולהניח בצד מכוסה בששמן לפחות שעה עד שעתיים.

לטיגון:

לחמם מחבת כבדה, על משטח השיש או משטח עבודה. לקחת כדור לפתוח אותו ביד לעיגול דק מאד , להניח על המחבת החמה.

מופלטה מטגנים רק מצד אחד.אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים.

לפתוח עוד עיגול להניח על העיגול שכבר במחבת.

להמשיך כך . תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתי של המחבת.והששכבה שמוכנה מעליו.

ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם. לכלי ולכסות.

אני מניחה בסיר נירוסטה עם מכסה כשבתחתית יש נייר סופג.ומעל גם נייר סופג שהאדים לא ירטיבו את המופלטה . אך ישמרו עליה חמה .

ובקיצור. להניח עיגול אחד לטיגון. כשמוכן להפוך.

להניח עליו עוד עיגול, ומיד להופכו למטה .וחוזר חלילה.

להגשה-

דבש, חמאה, או כל ריבה טובה אחרת, סירופ מייפל.

כוס תה עם נענע ריחנית ומתוקה.

והרבה שמחה.

|

הערות

דרך אגב הפירוש של השם מופלטה- הוא מהמילה משוטחת, שטוחה.
ובין ביס ללגימת תה. להשמיע אנחות הנאה .שכל יוצאי עדות המזרח מכירים....ויש כמובן לברך "בתירבחו ותיסעדו"

המתכון באדיבות מקור : אמא של Wan

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר