מצרכים
החומרים לבצק שמרים:
100 גר´ מרגרינה ´עץ הזית´ מופחתת שומן וקלוריות לאפייה
1 חלמון
80 גר´ סוכר (1/3 כוס + כפית)
קורט מלח
200 גר´ קמח (1.5 כוסות)
50 גר´ אגוזי מלך טחונים (1/2 כוס)
25 גר´ שמרים טריים
30 סמ"ק מים (4 כפות מים)
1 ביצה טרופה למריחה
החומרים למילוי:
50 גר´ מרגרינה ´עץ הזית´ מופחתת שומן וקלוריות לאפייה
150 מ"ל חלב (3/4 כוס)*
100 גר´ סוכר (1/2 כוס)
50 מ"ל דבש (3 כפות)
250 גר´ פרג טחון (3.5 כוסות)
2 תפוחים חמוצים קלופים וחתוכים וקוביות קטנות
הוראות הכנה
הכנת המילוי:
1. מביאים לרתיחה חלב, סוכר ודבש ומסירים מהאש.
2. מוסיפים פרג טחון ומערבבים. מוסיפים קוביות תפוחים ומרגרינה חתוכה לקוביות קטנות.
3. מערבבים היטב ומצננים.
הכנת הבצק:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. מערבבים מרגרינה, סוכר, חלמון ומלח במערבל לעיסה.
3. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים כ – 2 דקות נוספות.
4. מוסיפים את המים עד לקבלת בצק אחיד.
5. מעבירים את הבצק למנוחה במקרר לכ – 30 דקות.
6. מרדדים את הבצק דק וקורצים עיגולים.
7. מורחים את שולי הבצק בביצה ומניחים ככף מהמלית, מהדקים את השוליים ליצירת משולש.
8. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ – 120 דקות עד לקבלת גוון שחום.
הערות
המתכון באדיבות מלכי יצחקוב שף קונדיטור - מלון