עוגת גבינה עם פרג, חלבה ואגוזי לוז

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/05/18 10:45 ג בסיון התשעח

עוגת גבינה עם פרג חלבה ואגוזי לוז, צילום: תנובה
עוגת גבינה עם פרג חלבה ואגוזי לוז, צילום: תנובה

מצרכים

לעוגה בתבנית בקוטר 26 ס"מ

1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן

לשכבת הפרג:

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז קלויים

1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

2 כוסות (200 גרם) פרג טחון טרי

50 גרם חמאת תנובה

100 גרם חלבה, מפוררת

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1 כף קורנפלור

2 ביצים

למלית הגבינה:

500 גרם גבינה תנובה 9%

1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה השף הלבן 32%

1 כפית קליפת לימון מגוררת

2 ביצים

1 חלמון

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל

2 כפות (30 גרם) קמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

שכבת הפרג: מחממים את התנור ל-180 מעלות. טוחנים את האגוזים.

שמים את החלב והסוכר במחבת עמוקה ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך ערבוב. מוסיפים את הפרג ומבשלים דקה, תוך ערבוב. מסירים מהכיריים, מוסיפים את יתרת המרכיבים (למעט הביצים) ומערבבים. מוסיפים את הביצים, מערבבים היטב ומניחים בצד לצינון.

חותכים מהבצק הפריך עיגול בקוטר התבנית ומניחים אותו בתוכה. מהדקים קלות ודוקרים במזלג בכמה מקומות. אופים 12-10 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט. מצננים לטמפרטורת החדר. יוצקים על הבצק את מלית הפרג, מיישרים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות (לחלופין, מקפיאים שעה).

מלית הגבינה: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מערבבים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, השמנת המתוקה וקליפת הלימון ומניחים בצד.

מקציפים את 2 הביצים והחלמון, תוך שמוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל, עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה. מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את הקמח ומקציפים רק עד שהוא נטמע בקציפה.

מקפלים בעדינות את תערובת הביצים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים לתבנית, מיישרים ואופים 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות ופותחים מעט את הדלת שלו. לאחר כ-5 דקות סוגרים את הדלת ואופים 60-50 דקות נוספות, עד שהעוגה יציבה בשוליה ועדיין מעט רוטטת במרכז. מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין בתוך התנור הסגור. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות אבינועם ארביב - עבור תנובה

כתבות נוספות