מיני דונאטס מייפל וקינמון ללא גלוטן

כז בכסלו התשעט
,
05 בדצמבר, 2018
05/12/2018 17:24
מיני דונאטס ללא גלוטן

מיני דונאטס ללא גלוטן צילום: גל זהבי

חלבי
לא מוגדר
פשוט

מצרכים

(ל-24 יחידות בתבנית מיני דונאטס):

יבשים:

1 כוס קמח מיקס איט ללא גלוטן של "שר"

3/4 כפית אבקת אפייה

3/4 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/2 כפית מלח

רטובים:

1 ביצה

150 גר' יוגורט

1 כף שמן קנולה

1 כף מיץ לימון

3 כפיות מייפל

1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

1 כוס + 2 כפות אבקת סוכר

1/3 כוס חלב (ניתן להחליף במשקה שקדים/אורז/סויה)

1/2 כפית תמצית מייפל (לא חובה)

1/2 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 220 מעלות על מצב טורבו ומשמנים את תבניות הדונאטס בשמן קנולה.

בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים היבשים.

בקערה נפרדת טורפים היטב את כל הרכיבים הרטובים.

שופכים את קערת הרכיבים הרטובים אל תוך קערת הרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף וממלאים את תבניות הדונאטס כמעט עד לקצה.

אופים במשך 6-8 דקות עד שהדונאטס מזהיבים (וקיסם שנועצים יוצא לח). נותנים לתבנית להתקרר בטמפ' החדר במשך מספר דקות ומעבירים למגש.

להכנת הציפוי: מערבבים בקערה המתאימה למיקרו את אבקת הסוכר עם החלב. מחממים במשך 15 שניות במיקרו, מערבבים ומחזירים לעוד 15 שניות. חוזרים על הפעולה במידת הצורך עד שמתקבלת תערובת נוזלית.

מוסיפים לקערה את תמצית המייפל והווניל. טובלים כל דונאטס בתערובת, מעבירים למגש ומגישים.

המתכון באדיבות "שר"

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הלווייתו של עמיעד ישראל הי"ד צילום: רועי חדי

"ברור לי שהסיבה שעמיעד בא לעולם היא כדי לאחד את עם ישראל"

קרא עוד