מיני דונאטס מייפל וקינמון ללא גלוטן

חדשות כיפה חדשות כיפה 05/12/18 17:24 כז בכסלו התשעט

מיני דונאטס ללא גלוטן , צילום: גל זהבי
מיני דונאטס ללא גלוטן , צילום: גל זהבי

מצרכים

(ל-24 יחידות בתבנית מיני דונאטס):

יבשים:

1 כוס קמח מיקס איט ללא גלוטן של "שר"

3/4 כפית אבקת אפייה

3/4 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/2 כפית מלח

רטובים:

1 ביצה

150 גר' יוגורט

1 כף שמן קנולה

1 כף מיץ לימון

3 כפיות מייפל

1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

1 כוס + 2 כפות אבקת סוכר

1/3 כוס חלב (ניתן להחליף במשקה שקדים/אורז/סויה)

1/2 כפית תמצית מייפל (לא חובה)

1/2 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 220 מעלות על מצב טורבו ומשמנים את תבניות הדונאטס בשמן קנולה.

בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים היבשים.

בקערה נפרדת טורפים היטב את כל הרכיבים הרטובים.

שופכים את קערת הרכיבים הרטובים אל תוך קערת הרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף וממלאים את תבניות הדונאטס כמעט עד לקצה.

אופים במשך 6-8 דקות עד שהדונאטס מזהיבים (וקיסם שנועצים יוצא לח). נותנים לתבנית להתקרר בטמפ' החדר במשך מספר דקות ומעבירים למגש.

להכנת הציפוי: מערבבים בקערה המתאימה למיקרו את אבקת הסוכר עם החלב. מחממים במשך 15 שניות במיקרו, מערבבים ומחזירים לעוד 15 שניות. חוזרים על הפעולה במידת הצורך עד שמתקבלת תערובת נוזלית.

מוסיפים לקערה את תמצית המייפל והווניל. טובלים כל דונאטס בתערובת, מעבירים למגש ומגישים.

המתכון באדיבות "שר"

כתבות נוספות