הסופגנייה הרומנית: פאפאנש

עדיאל שביט עדיאל שביט, חדשות כיפה 10/12/20 14:52 כד בכסלו התשפא

פאפאנש, צילום: shutterstock
פאפאנש, צילום: shutterstock

מצרכים

2 כוסות קמח לבן

½ כפית שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 אריזת סוכר וניל

קורט מלח

1 ביצה

¼ כוס חלב

150 גרם גבינת ריקוטה

הוראות הכנה

מכניסים את כלל המוצרים היבשים ומערבבים אותם יחד. לאחר מכן הוסיפו את הביצה הגבינה והחלב ומערבבים היטב למשך שתי דקות. מכסים את הקערה למשך שעה עד שהבצק יכפיל את גודלו.

לאחר ההתפחה יש לרדד את הבצק לעובי של 2 סניטמר ולחלק לכדורים לגודל הסופגנייה הרצוייה לכם. אחרי יצירת הכדורים יש להניח להתפחה נוספת במשך חצי שעה.

חממו סיר בשמן עמוק והמתינו שיתחמם, ברגע שהשמן רותח והכניסו את כדורי הבצק שהכנתם מראש. לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא אל משטח עם נייר ספיגה.

להגשה יש ליצוק מעל שמנת חמוצה וריבה האהובה עליכם. בתיאבון.

כתבות נוספות