הסופגנייה ההונגרית: לנגוס

עדיאל שביט עדיאל שביט, חדשות כיפה 10/12/20 14:53 כד בכסלו התשפא

לנגוס, צילום: shutterstock
לנגוס, צילום: shutterstock

מצרכים

חבילת קמח לבן

2 תפוחי אדמה מבושלים

2 כפות שמרים

½ 1 כוסות מים

½ 1 כוסות חלב

1 כף סוכר

קורט מלח

הוראות הכנה

להכניס את השמרים והנוזלים לקערה ולערבב היטב. את תפוחי האדמה המבושלים יש לגרד ולהוסיף אותם לקערת הנוזלים יחד עם הקמח הסוכר ולערבב עד קבלת בצק אחיד וגמיש.

חממו סיר בשמן עמוק והמתינו שיתחמם. חתכו בכל פעם חתיכה מהבצק בגודל של חצי אגרוף ושטחו אותה מעט על מנת לקבל חתיכה עבה שטוחה ולא כדורית. טגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא אל משטח עם נייר ספיגה.

להגשה מומלץ להגיש עם חמאה למריחה וקונפי שום. בתיאבון.

כתבות נוספות