הסופגנייה הדרום אפריקאית: קוקסיסטרס

כד בכסלו התשפא
,
10 בדצמבר, 2020
10/12/2020 14:50
קוקסיסטרס

קוקסיסטרסצילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

בצק

חצי חבילת קמח לבן

2 כפות אבקת אפייה

25 גרם חמאה (כ-2 כפות)

1 ביצה

1 כוס מים

סירופ

1 חבילת סוכר

3 כוסות מים

הוראות הכנה

את הסירופ יש להכין יום קודם על מנת שיהיה קר ודביק, בעת שיבוא במגע עם הסופגניות החמות. יש להכניס את כלל מרכיבי הסירופ לסיר ומבשלים כעשר דקות עד קבלת סירופ סמיך. עם גמר הבישול יש להמתין שהסירופ יתקרר לטמפרטורת החדר ולאחר מכן להכניס למקרר.

להכנת הבצק יש להכניס את החומרים היבשים יחד עם החמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה מפוזרת היטב עם הקמח. מקציפים את הביצה יחד עם המים ומוסיפים לקמח ולשים עד קבלת בצק אחיד רך וחלק. יש להשאיר להתפחה למשך שעה.

אחרי שהבצק הכפיל את גודלו, חממו סיר בשמן עמוק והמתינו שיתחמם. בזמן חימום השמן רדדו את הבצק על משטח משומן לעובי של חצי סנטימטר, וחתכו את הבצק לרצועות של אורך 5 סניטמטרים ורוחב של סנטימטר בודד. מכל שלוש רצועות קולעים חלות קטנות, עד שכל חתיכות הבצק קלועות.

ברגע שהשמן חם מספיק, החלו לטגן כל סופגניה עד להזהבה משני הצדדים, ולהוציא אל משטח עם נייר ספיגה. את הספיגה יש לעשות למספר שניות בלבד, ומיד להעבירם לקערת הסירופ שהכנתם מראש ולהשאירם בפנים למשך דקה. מומלץ לחלק את הסירופ לשתי קערות כדי שהסירופ לא יהיה חם עד כשתכינסו את הסופגניות האחרונות, חשוב שיהיה לראשותכם סירופ קר כל הזמן.

להגיש את הסופגניות ובתיאבון.

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר