סלט שומר ואבוקדו עם רימונים וכוסברה

חדשות כיפה חן ואלון קורן 26/08/21 13:04 יח באלול התשפא

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 אבוקדו מוכן לאכילה אבל לא רך מדי

2 שומרים קטנים, עדינים ויפים (כמו בתמונה)

גרגירים מחצי רימון (או: 5-6 תותים)

חצי בצל סגול קטן

חופן כוסברה

אופציונאלי: זנב אחד של פלפל ירוק חריף

גרידה מלימון אחד

מלח

שמן זית

מיץ לימון

הוראות הכנה

מקלפים את האבוקדו עם קולפן, חוצים אותו לאורך, וכל חצי חותכים לקוביות של 1.5 ס"מ

את השומר מנקים היטב, אם המעטפת החיצונית לא נקיה ולא יפה פשוט תקלפו אותה ותזרקו.

חוצים את השומר לאורכו ואז משכיבים כל חצי על הקרש ובעזרת סכין חדה פורסים פרוסות דקות (בדיוק כמו בסרטון).

אם החלטתם להשתמש בתותים ולא ברימון- פשוט פרסו את התותים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.

את הבצל הסגול פרסו לפרוסות דקות.

הוסיפו כמה עלי כוסברה: לא לקצוץ אותם אלא פשוט לקטוף אותם מהגבעולים ולהוסיף לקערה.

את הפלפל קצצו דק דק.

גרדו את קליפת הלימון פנימה.

סחטו לימון, הוסיפו מלח ושמן זית וערבבו עם הידיים בעדינות רבה כדי שהאבוקדו לא ימעך.

המתכון באדיבות חן ואלון קורן

כתבות נוספות