מרק שעועית עשיר

חדשות כיפה השף הראשי של רשת קפה גרג אלעד אמסלם 24/11/22 09:37 ל בחשון התשפג

צילום: אמיר מנחם
צילום: אמיר מנחם

מצרכים

1 ק"ג שעועית לבנה - ( את השעועית יש להשרות לילה לפני במים או להוסיף אבקת אפייה בבישול )

שמן קנולה\סויה – 100 גרם

בצל לבן קוביות – 250 גרם

שום פרוס - 50 גרם

סלרי גבעול קצוץ – 100 גרם

גזר קוביות – 250 גרם

גמבה אדומה קוביות – 100 גרם

תפוא קוביות – 250 גרם

כרוב לבן פרוס- 250 גרם

נפוליטנה – 500 גרם

פרסייד – כף

מים - 4ליטר

מלח – 30 גרם

סילן – 30 גרם

פטרוזיליה – 50 גרם (חופן)

בצל ירוק – 50 גרם (חופן)

הוראות הכנה

את השעועית הלבנה מבשלים בהרבה מים עד ריכוך מוחלט! מסננים מהמים ומתחילים את המרק בסיר חדש. מטגנים את הבצל והשום, פרסייד, מוסיפים את הסלרי, גזר, גמבה, מטגנים כמה דקות. מוסיפים את

הנפוליטנה ומשחימים אותה מעט על אש גבוהה, מוסיפים את המים, מרתיחים, מוסיפים את השועית, תפו"א, כרוב, מרתיחים שוב, מורידים את האש ומבשלים כשעה (עד ריכוך הגזר). מורידים עם מצקת שמן, קצף מעל המרק, מוסיפים את המלח, סילאן, פטרו, בצל ירוק, מערבבים, טועמים, מתקנים טעם במקרה

הצורך. מחלקים שווה בין הקופסאות את הנוזל יחסית לשעועית. מומלץ להגיש עם בצל ירוק .

כתבות נוספות


Notice: Undefined variable: tmpUrl in /srv/sites/kipa.co.il/public_html/incFiles2021/footer.php on line 368

Notice: Undefined variable: tmpUrl in /srv/sites/kipa.co.il/public_html/incFiles2021/footer.php on line 368