סגור

מרק עדשים קטיפתי

כ בכסלו התשסט
,
17 בדצמבר, 2008
17/12/2008 0:00

צילום: shutterstock

בשרי
עד 10 דקות
בינוני

מצרכים

500 גרם עדשים,

רבע כוס שמן זית,

25 גרם מרגרינה,

2 בצלים קצוצים דק,

כפית שום כתוש,

3 עגבניות,

כוס עלי כוסברה,

ריחן ופטרוזיליה קצוצים,

מלח ופלפל שחור,

2 וחצי ליטר ציר מרק עוף.

להגשה: קרוטונים.

הוראות הכנה

משרים את השעועית ללילה במים. מסננים ושוטפים.

דוקרים את העגבניות במזלג. מניחים בקערה קטנה ועמוקה. יוצקים עליהן מים רותחים ומחכים דקה. מוציאים לקערה עם מי קרח וקולפים.

חוצים, מרחיקים את הגרעינים, קוצצים גס. שמים בצד. [לדעתי, אפשר לוותר].

בסיר גדול מטגנים את הבצלים בשמן ומרגרינה עד שמתחיל להזהיב.

מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות הקצוצות.

מטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את שאר החומרים.

מביאים לרתיחה.

מנמיכים מאוד את האש ומבשלים לפחות שעה,

עד שהעדשים רכות לגמרי. מרסקים במעבד מזון.

לפני ההגשה מחממים שוב ומגישים עם קרוטונים.

הערות

מרק טעים מאוד!
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

חברון צילום: shutterstock

מחדל: תלמידת מדרשה לא נכנסה לבידוד והדביקה כמעט את כל המדרשה

קרא עוד