מרק עגבניות עם קרוטונים

חדשות כיפה עלמה בלבן 27/09/09 00:00 ט בתשרי התשע

מרק עגבניות, צילום: shutterstock
מרק עגבניות, צילום: shutterstock

מצרכים

למרק:

5 עגבניות גדולות

3 שיני שום גדולות

צרור עלי בזיליקום

2 כפות רסק עגבניות

כף שמן זית

לקרוטונים:

3 פרוסות לחם

2 שיני שום

5 עלי בזיליקום

שמן זית

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מרק:

לכתוש את שיני השום, לקצוץ את עלי הבזיליקום ולהקפיץ בסיר עם שמן הזית, קורט מלח וקורט סוכר עד שהמלח והסוכר נמסים. להוסיף את העגבניות החתוכות לקוביות ולבשל עד שהקליפה מתחילה להתקלף מהעגבניות. להוסיף את רסק העגבניות, להוסיף 5 כוסות מים ולערבב היטב. לבשל עד לרתיחה, ולהסיר מהאש.

קרוטונים:

לפרוס את שיני השום (לא לכתוש, כיוון שהכנת הקרוטונים דורשת זמן ואם השום יהיה כתוש הוא יישרף במהירות), לקצוץ את עלי הבזיליקום ולחתוך את פרוסות הלחם לקוביות. להקפיץ הכל בשמן זית עד שהלחם חום - זהוב.

למזוג את המרק לקערות, לפזר קרוטונים מעל ולהגיש.

הערה: במקום הקרוטונים ניתן לבשל במרק פסטה, או לשלוק בו ביצים (יוצא טעים מאוד).

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

4 - 5 מנות

כתבות נוספות