מרק דלעת אסייתי

חדשות כיפה מאגר המתכונים 08/11/15 11:28 כו בחשון התשעו

מרק דלעת, צילום: shutterstock
מרק דלעת, צילום: shutterstock

מצרכים

700 גרם דלעת ללא קליפה חתוכה לקוביות 2\2 ס"מ.

2 יח´ תפו"א בינוני מקולף וחתוך לקוביות 2\2 ס"מ.

20 גרם ג´ינ´גר חתוך לפרוסות.

3 שיני שום.

1 בצל בינוני קצוץ.

כף מלח.

3\1 כף פלפל שחור.

1200 מ"ל מים רותחים.

1 פחית קרם קוקוס (לא מיי קוקוס ).

להגשה

חבילת נבטים סינים.

2 גבעולי סלרי קצוץ.

חצי צרור כוסברה (לא חובה).

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

בסיר מתאים מטגנים קלות את הבצל. לאחר 2 דקות מוסיפים את הדלעת, תפו"א, שום וגינ´גר ו

לאחר כמה דקות נוספות מוסיפים את המים החמים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים בערך 40 דקות - (עד שהירקות רכים). טוחנים היטב את הכל, מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עוד מס´ דקות.

הגשה

בתחתית כל קערת מרק מניחים חופן קטן של נבטים ומעט סלרי קצוץ.

מוזגים מעל את המרק ,מזליפים מעט שמן זית ומפזרים עלי כוסברה טריים.

אם רוצים שיהיה חריף מוסיפים טבעות פלפל צי´לי אדום.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

6 מנות צילום: אלעד גוטמן

המתכון באדיבות באדיבות רשת גרג קפה

כתבות נוספות